Friday , December 9 2022

VIDEO. UPDATE: Peste 160 de morți și 700 de răniți după un cutremur de suprafață în Indonezia, în insula Java

Peste 160 de persoane au murit şi sute au fost rănite în provincia Java de Vest din Indonezia, care a fost zguduită, luni, de un cutremur cu magnitudinea de 5,6.  

Știre inițială: Cel puțin 44 de oameni au murit în urma unui cutremur în Indonezia. Cel puțin 300 de oameni sunt răniți, conform primelor estimări. Seismul a lovit insula Java și a avut o magnitudine de 5,6, însă la o adâncime de doar 10 km.

Herman Suherman, reprezentant guvernamental din localitatea Cianjur situată în provincia Java de Vest, unde a fost stabilit epicentrul cutremurului, a declarat postului de ştiri MetroTV că aproximativ 20 de persoane au murit într-un spital din regiune. “Din informaţiile pe care le deţin în acest moment, numai în acest spital au murit aproape douăzeci de persoane şi cel puţin 300 primesc îngrijiri medicale”, a spus el. “Majoritatea au fracturi după ce au rămas blocate sub dărâmăturile clădirilor”, a declarat Suherman, director administrativ din Cianjur.


Cutremurul s-a produs în provincia Java de Vest, în apropiere de Cianjur, la aproximativ 100 de kilometri de Jakarta, conform Agenţiei de Meteorologie, Climatologie şi Geofizică din Indonezia. Seismul a avut loc la ora locală 13:21 (06:21 GMT), iar epicentrul a fost localizat la o distanţă de 10 kilometri sud-vest de Cianjur, la o adâncime de 10 kilometri, potrivit agenţiei.

Cutremurul nu a avut potenţialul de a declanşa un tsunami. Mişcările telurice au fost resimţite puternic în capitala Jakarta, provocând panică printre locuitorii care s-au grăbit să iasă din case şi clădiri. În 2018, un cutremur cu magnitudinea de 7,5 a provocat un tsunami care a ucis 4.300 de persoane.

 

Vezi si

Rusia o eliberează pe baschetbalista Brittney Griner, la schimb cu un traficant rus de arme

Rusia o eliberează pe baschetbalista americancă Brittney Griner într-un schimb de deţinuţi cu traficantul de …