Saturday , April 13 2024

VIDEO. Un mort și 22 de răniți într-un atac la parada Super Bowl din Kansas

Cel puţin o persoană a murit şi alte 22 au fost rănite, miercuri, într-un schimb de focuri, în timpul unei paradei în Kansas City, care sărbătorea victoria de duminică a echipei Chiefs la Super Bowl, au declarat pompierii din acest oraş din statul Missouri, centrul Statelor Unite.

Dintre cei peste 20 de răniți, opt au suferit răni care le-au pus în mod iminent viața în pericol, iar alți șapte au suferit răni grave.

Conform șefului poliției din Kansas City, Stacey Graves, împușcăturile au avut loc în centrul orașului, în partea de vest a Union Station.

Unele dintre victimele împușcate sunt copii, a precizat șeful interimar al Departamentului de pompieri din Kansas City, Ross Grundyson, citat de CNN.

Preşedintele american Joe Biden a cerut încă o dată Congresului să acţioneze împotriva violenţei cu arme de foc, după atacul armat survenit miercuri în timpul paradei Super Bowl în Kansas City, atac soldat cu cel puţin un mort şi 21 de răniţi, relatează AFP.

“Împreună cu Jill, ne rugăm pentru cei ucişi şi răniţi astăzi în Kansas City şi pentru ca ţara noastră să găsească determinarea de a pune capăt acestei epidemii fără sens de violenţe cu arme de foc care ne sfâşie”, a declarat preşedintele american într-un comunicat difuzat de Casa Albă.

Potrivit unui comunicat, membrii echipei Chiefs s-au declarat “întristaţi” şi au condamnat un “act de violenţă fără sens”, precizând că toţi jucătorii, antrenorii şi membrii personalului lor, precum şi familiile lor sunt în siguranţă.

Primarul din Kansas City, Quinton Lucas, a indicat că autorităţile sunt în contact cu Casa Albă, care a oferit ajutorul statului federal.

Stacey Graves, şefa poliţiei din Kansas City, a menţionat că trei persoane au fost arestate în legătură cu acest atac.

Spitalul de pediatrie Children’s Mercy a anunţat anterior că tratează 12 persoane rănite în incident, între care 11 copii. “Nouă au răni cauzate de arme de foc”, a precizat o purtătoare de cuvânt a spitalului.

Statele Unite plătesc un tribut foarte greu pentru răspândirea armelor de foc pe teritoriul ţării şi pentru uşurinţa cu care americanii au acces la ele.

În SUA sunt mai multe arme individuale decât locuitori: un adult din trei deţine cel puţin o armă şi aproape un adult din doi locuieşte într-o casă în care se află o armă. (Agerpres)

Vezi si

Parlamentul de la Kiev a adoptat controversata lege privind mobilizarea în forțele armate

Parlamentul ucrainean a adoptat joi un proiect de lege care înăsprește mobilizarea în forțele armate, …