Saturday , January 28 2023

VIDEO. Un drog folosit pentru tranchilizarea animalelor îi transformă pe tinerii din Philadelphia care îl consumă în zombie

Medicii din Philadelphia (SUS) au observat un flux tot mai mare de pacienți dependenți de un drog folosit pentru tranchilizarea animalelor, xilazină, care este tot mai des consumat. Drogul, numit „tranq” de către consumatori, se vinde foarte ieftin pe piața neagră din Philadelphia. Cei care se droghează se aleg cu răni deschise, infectate, care se vindecă foarte greu, relatează stirileprotv.ro, care citează publicația Daily Star.

Orașul Philadelphia s-a transformat într-un „zombieland” din cauza numărului mare de consumatori de xilazină. Cei care iau drogul „tranq” devin incapabili să meargă pe stradă.

Mai mult, drogul extrem de periculos provoacă răni deschise care se adâncesc de la sine și care, după, se vindecă extrem de greu. Plăgile infectate au țesut necrozat, ducând în cele din urmă la amputații sau chiar la deces.

Drogul este adesea combinat cu fentanil, un opioid sintetic puternic care a înlocuit heroina în regiune, pentru efecte mai puternice, scrie DailyStar.

Sarah Laurel, fondatorul organizației Savage Sisters, a declarat pentru Philadelphia Inquirer: „Nu am văzut niciodată ființe umane rămânând în astfel de condiții. Au răni deschise, căscate, nu pot merge”.

Tranchilizantul pentru animale nu trebuie folosit de oameni pentru că favorizează dezvoltarea infecțiilor și poate duce chiar la decesul consumatorilor. Alte simptome ale consumului acestui drog includ frisoane, transpirație, anxietate și agitație. Unii utilizatori raportează erupții puternice pe corp, care mai târziu se transformă în răni, în timp ce alții spun că au fost desfigurați, ajungând să li se amputeze degetele de la mâini și picioare. (stirileprotv.ro)

Vezi si

Israel: Şapte morţi într-un atac armat la o sinagogă din Ierusalimul de Est

Un palestinian înarmat a împuşcat mortal şapte persoane vineri seară lângă o sinagogă din Ierusalimul …