Tuesday , July 23 2024

Video. Trump, înregistrat în timp ce îl insultă pe Biden și o jignește pe Kamala Harris

Aflat la volanul unei maşinuţe de golf, Donald Trump, în vârstă de 78 de ani, a batjocorit prestaţia lui Joe Biden din timpul dezbaterii pe care au avut-o şi a folosit expresii jignitoare la adresa lui şi a vicepreşedintei sale, Kamala Harris, într-un videoclip publicat miercuri pe contul său de pe reţea Social Truth.

“I-am tras una mormanului ăla de rahat expirat, e un tip aşa de rău”, spune Trump despre Biden, şi adaugă: “Știţi, (Biden) tocmai s-a retras, părăseşte cursa… L-am scos eu”. Lucru neadevărat, dat fiind că însuşi Biden a declarat că nu se retrage din cursa electorală.

Apoi Trump a atacat-o pe Kamala Harris: “Asta înseamnă că acum o avem pe Kamala, cred că va fi (o adversară) mai bună. E atât de rea, atât de penibilă. E al naibii de rea”.

Trump continuă comentariile dispreţuitoare la adresa adversarului său democrat, punând la îndoială capacitatea lui de a discuta probleme cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, sau cu cel al Chinei, Xi Jinping.

“Vi-l puteţi imagina pe acel om având de-a face cu Putin şi cu preşedintele Chinei, care este un om feroce şi dur?”, întreabă Trump în timp ce primeşte laude de la oameni care nu apar în videoclipul care, potrivit publicaţiei britanice The Telegraph, ar fi fost înregistrat în secret.

Echipa de campanie a lui Biden a răspuns la declaraţiile lui Trump printr-un comunicat în care a condamnat comentariile fostului preşedinte la adresa lui Harris, numindu-le rasiste şi misogine.

“Poporul american a văzut deja cât de jos poate coborî Donald Trump. Aţi văzut în repetate rânduri lipsa lui de respect faţă de femei, dispreţul lui pentru americanii de culoare şi dispreţul său total pentru democraţia noastră”, se menţionează în comunicat.

Purtătoarea de cuvânt a campaniei candidatului democrat, Sarafina Chitika, a răspuns în mod specific la declaraţia lui Trump în care a spus că Harris este “al naibii de rea” şi a contabilizat nu mai puţin de 21 de greşeli pe care republicanul le-a făcut în timpul mandatului său, precum şi recentele probleme juridice prin care a trecut în ultimele luni. Concluzia lui Chitika este că Trump este “rău”, nu Harris.

“Nu, Donald. Este rău să le iei femeilor drepturile; să pierzi alegerile şi să încurajezi o gloată violentă să atace Capitoliul; să agresezi femeile; să le spui oamenilor să-şi injecteze înălbitor; să nu-ţi plăteşti impozitele; să minţi fără încetare; să comiţi 34 de infracţiuni (…) Îţi mulţumesc că ne-ai permis să te lămurim”, a declarat ea, punctând în final: “Jocul tău de golf este rău”. (Agerpres)

Vezi si

Trump a donat pentru campania de alegere a Kamalei Harris ca procuror general în California

Dacă vicepreședinta SUA Kamala Harris va obține nominalizarea democrată la alegerile prezidențiale, după anunțul de …