Tuesday , May 28 2024

VIDEO. Steagul Ucrainei, proiectat pe sediul Ambasadei Rusiei la Washington

Sediul Ambasadei Rusiei la Washington a fost luminat noaptea trecută în culorile Ucrainei. Benjamin Wittes, activist și analist pe politică și securitate, a filmat întreaga acțiune și a postat mai multe filmulețe pe Twitter.

Benjamin Wittes spune că a venit cu o echipă uriașă cu reflectoare care proiectau lumini pe clădirea Ambasadei Rusiei din capitala SUA, dar și cu generatoare.

”Ne gândim la mulți ucraineni care sunt refugiați sau răniți, ori care trăiesc în clădiri bombardate. (…) Am zis că stăm cât combustibil este în generatoare. Nu am crezut că generatoarele vor fi atât de eficiente”, explică, într-unul dintre videourile postate, Benjamin Wittes, citat de ziare.com. ”Ideea a fost să intrăm în ambasadă fără să intrăm în ambasadă, să fim intruzivi fără să fim agresivi. (…) Vrem ca cineva să știe că ne gândim la ei și că vrem să le facem viața grea diplomaților ruși din capitală”, adaugă el.

Personalul ambasadei, care a fost pe fază la acest gest de protest, a pus un reflector alb ca să disipeze lumina galben-albastră de pe fațada clădirii.

Grupului de oameni adunat în jurul lui, noaptea trecută, i s-a alăturat un activist rus al drepturilor omului, mutat de aproape zece ani în State. El purta o insignă cu steagul Ucrainei. Le-a spus că a aflat de protest pe Twitter de la activiști ucraineni și s-a decis să vină cu bicicleta. ”Nu trebuie să faci crime ca să intri în închisoare în Rusia”, le-a declarat activistul rus protestatarilor americani.

Vezi si

Trei răniți într-un atac cu cuțitul în Franța, la metroul din Lyon

Trei persoane au fost rănite duminică într-un atac cu armă albă în metroul din orașul …