Tuesday , November 29 2022

VIDEO. Serghei Lavrov ar fi fost dus de urgență la spital, chiar înainte de Summitul G20 din Bali. Rușii neagă: „Apogeul falsității” 

Rusia neagă informațiile potrivit cărora ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, ar fi fost internat de urgență în urma unor probleme cardiace, chiar înainte de a participa la Summitul G20 de la Bali. Oficialii guvernului indonezian și personalul medical ar fi spus că Lavrov a acuzat probleme cu inima, însă nu au oferit informații suplimentare.

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a fost dus luni la spital, după ce a ajuns în Bali, la summitul G20 din Indonezia, scrie agenția de presă americană Associated Press. Kremlinul neagă această informație și spune că este falsă, transmite Reuters. Associated Press (AP), care citează câteva surse, a scris că Lavrov era tratat pentru o problemă cardiacă.

De asemenea, Guvernatorul Bali, Wayan Koster, a spus că Lavrov se afla la spital pentru un „control medical” și că ”s-a întors imediat” la hotelul său.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a negat informațiile și le-a catalogat ca fiind „apogeul falsității”.

„Eu și Serghei Viktorovich citim știrile și nu ne putem crede ochilor”, a adăugat ea. Zaharova a postat, de asemenea, un videoclip cu Lavrov zâmbind și citind documente în timp ce era îmbrăcat în pantaloni scurți și un tricou pe terasa hotelului, în timp ce agenția de presă de stat rusă Tass a raportat că Lavrov se afla în camera lui de hotel, pregătindu-se pentru summitul G-20.

Lavrov a spus că știrile despre spitalizarea lui sunt „un fel de joc care nu este nou în politică” și i-a atacat pe jurnaliştii occidentali, pe care i-a acuzat că au raportat în mod fals că președintele rus Vladimir Putin este bolnav de un deceniu.

 

Vezi si

VIDEO. Violențe la Bruxelles după victoria Marocului asupra Belgiei la Mondiale

Fanii marocani au făcut haos pe străzile din Bruxelles după victoria echipei lor contra Belgiei …