Thursday , August 11 2022

VIDEO. Protest violent la Kiev. Mai mulți protestatari au încercat să intre în clădirea Parlamentului

Mai mulți protestatari au încercat să intre marți în clădirea Parlamentului de la Kiev, iar unii au folosit fumigene și artificii, în timp ce forțele de ordine au ripostat, potrivit 112 Ukraine, citat de Digi24.

Cel puțin 2 persoane au fost reținute în urma incidentelor. Jurnaliștii și protestatarii au fost blocați în clădirea Parlamentului, pe durata protestului. Surse citate de Antena 3 vorbesc despre un mort pe caldarâm, dar știrea nu a fost confirmată.

Printre protestatari s-au aflat persoane foarte violente.

Aproximativ 2.000 de manifestanți au încercat marți să pătrundă în intre în clădirea Parlamentului pentru a bloca adoptarea unei legi ce vizează IMM-urile, relatează Ukrinform și LB.ua.

Manifestațiile s-au transformat în proteste violente între forțele de ordine și participanți. Ușile clădirii Parlamentului au fost baricadate și a fost cerută intervenția Gărzii Naționale.

Protestatarii ar fi cerut parlamentarilor să iasă din clădirea legislativului. Mai multe persoane au încercat chiar să forțeze intrarea în Parlament, însă au fost oprite de forțele de ordine, iar ușile au fost securizate cu șuruburi metalice, relatează G4Media.

Un grup de persoane a aprins fumigene și artificii în curtea frontală a Parlamentului, iar traficul în centrul Kievului a fost blocat. Autoritățile au trimis Garda Națională în sprijinul poliției.

Situația s-a calmat spre seară, iar circulația a fost restabilită în centrul capitalei ucrainene. Poliția continuă să fie prezentă la fața locului.

Conform presei locale, protestul ar fi coordonat de mișcarea SaveFOP, care militează pentru reducerea „poverii fiscale“ pentru IMM-uri.

Manifestanții au protestat din cauza unei legi privind casele de marcat obligatorii. Micii comercianți sunt nemulțumiți de această lege și mulți spun că își vor închide afacerile. Rada (parlamentul Ucrainei) a adoptat anul trecut un proiect de lege care obligă mai multe întreprinderi mici să folosească casele de marcat începând cu ianuarie 2022 și să se asigure că toate plătesc taxe.

Dar mii de mici antreprenori au protestat în repetate rânduri față de această lege. Ei spun că obligativitatea caselor de marcat va împovăra firmele mici și mijlocii, care sunt deja dezavantajate față de marii comercianți.

Oamenii au anunțat că se vor aduna din nou mâine dimineață în fața Parlamentului pentru un nou protest.

Vezi si

Kim Jong-Un a fost grav bolnav de Covid. Dezvăluirea făcută de sora dictatorului

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un s-a îmbolnăvit grav de Covid în timpul pandemiei, a anunțat sora …