Saturday , April 13 2024

VIDEO UPDATE.Peste 500 de morți și 1.000 de răniți în Turcia și Siria după cutremurul de 7.8

Peste 200 de oameni au murit doar în Siria, a anunțat Ministerul Sănătății. Nord-vestul Siriei declarat zonă de dezastru Un cutremur cu magnitudinea 7,8 a lovit luni sudul Turciei, în apropiere de oraşul Gaziantep, a raportat Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS) și a fost urmat de 42 de replici. Seismele s-au resimțit în toată zona de sud-est a Turciei, dar şi în Liban, Siria şi în Cipru. Aproape 300 de oameni au murit în Turcia și Siria, iar peste o mie au fost răniți. Autoritățile se tem că bilanțul victimelor ar putea crește dramatic în orele următoare.

UPDATE: Peste 500 de oameni au murit, iar alți cel puțin 1.000 au fost răniți în Turcia și Siria, în urma seismului cu magnitudinea de 7,8 grade produs luni în în sud-estul Turciei. Potrivit ultimelor bilanțuri oficiale, numărul celor morți din cauza seismului a urcat în Turcia la 284. În Siria numărul celor decedați este la acest moment de 237.

Bilanțul victimelor cutremurului care a zguduit luni dimineață sudul Turciei a crescut la 284 de morți și 2.323 de răniți, a anunțat vicepreședintele Fuat Oktay într-o conferință de presă.

Mai devreme, Ministerul sirian al sănătății a transmis un bilanț actualizat al victimelor, conform căruia 237 de oameni au murit în țară – în provinciile guvernamentale Alep, Latakia, Hama și Tartus. Peste 600 de persoane sunt rănite, a comunicat ministerul. Nu se știe câte victime sunt în provinciile controlate de rebeli. Nord-vestul Siriei declarat zonă de dezastru.

 

Apărarea Civilă Siriană a declarat nord-vestul țării drept „zonă de dezastru” în urma puternicului cutremur de 7,8 grade care a lovit Turcia și a fost urmat de zeci de replici în întreaga regiune. Sute de oameni au fost răniți și prinși sub dărâmături și zeci au murit. „Facem apel la autoritățile locale și forțele civile să-și mobilizeze echipele și recomandăm tuturor organizațiilor umanitare, de sănătate și de ajutor care activează în Siria să se organizeze astfel încât să acopere toate situațiile care apar, au transmis autoritățile siriene. Mare parte din nord-vestul Siriei este controlată de forțele antiguvernamentale pe fondul unui război civil sângeros care a început în 2011. Potrivit Syrian State TV, care citează Ministerul Sănătății, cutremurul de luni a ucis cel puțin 111 persoane și a rănit alte 516 în regiunile siriene Alep, Latakia, Hama și Tartus.

Vezi si

Biden spune că se așteaptă ca Iranul să atace Israelul în curând și avertizează: „Nu o faceți! ”

Președintele SUA, Joe Biden, a declarat vineri că se așteaptă ca Iranul să atace Israelul …