Friday , December 9 2022

VIDEO. O jurnalistă de la televiziunea rusă de stat a afișat un mesaj anti-război în direct, la știri. A fost arestată

Marina Ovsianikova, editor de la Pervîi Canal (Channel One), postul național de televiziune controlat de stat, a intrat în studio luni seară, în timp ce erau prezentate știrile de la ora 20.00, și a afișat un banner pe care scria „Stop war”, „Nu credeți în propagandă”, „Aici sunteți mințiți”, relatează publicația ucraineană Pravda.

Scena a avut loc în cadrul principalului program de știri de seară, „Vremia”, al celui mai puternic canal de televiziune din țară, Pervîi Kanal, urmărit zilnic de milioane de ruși încă din epoca sovietică.

În timp ce faimoasa prezentatoare Ekaterina Andreieva prezenta buletinul de știri, în spatele ei apare Ovsiannikova cu o pancartă pe care scrie „Nu războiului. Nu credeți în propagandă. Aici sunteți mințiți”.

„Rușii sunt împotriva războiului”, mai putem citi pe pancarta pe care este desenat steagul Ucrainei și cel al Rusiei.

Imperturbabilă, prezentatoarea continuă să vorbească câteva secunde, în timp ce Marina scandează „Nu războiului”, apoi canalul grăbește difuzarea unui reportaj despre spitale, încheind transmisia în direct pe platou.

„Se desfășoară o anchetă internă” asupra acestui „incident”, a transmis laconic Pervîi Kanal într-un comunicat.

Potrivit agenției de presă Tass, tânăra ar putea fi urmărită penal pentru „discreditarea folosirii forțelor armate ruse”.

ONG-ul care apără drepturile protestatarilor OVD-Info spune că este vorba de Marina Ovsiannikova, editor al postului, și a raportat că a fost arestată și dusă la secția de poliție.

Într-un videoclip înregistrat anterior și publicat de OVD-Info, Ovsiannikova explică faptul că, tatăl ei fiind ucrainean și mama ei rusoaică, nu poate vedea cele două țări ca pe inamice.

“Din păcate, am lucrat pentru Pervîi Kanal în ultimii ani, făcând propagandă pentru Kremlin. Îmi este foarte rușine de asta astăzi”, spune ea.

„Mi-e rușine că am permis să fie difuzate minciuni la televizor, mi-e rușine că am permis ca poporul rus să fie zoombificat”, adaugă ea.

Vezi si

Rusia o eliberează pe baschetbalista Brittney Griner, la schimb cu un traficant rus de arme

Rusia o eliberează pe baschetbalista americancă Brittney Griner într-un schimb de deţinuţi cu traficantul de …