Wednesday , March 29 2023

VIDEO. O fetiță de 7 ani din Siria și-a protejat cu propriul trup fratele mai mic, sub dărâmături, timp de 17 ore

Timp de 17 ore, prinsă sub dărâmături, o copilă de doar 7 ani din Siria şi-a ţinut fratele mai mic în braţe şi l-a protejat cu propriul său trup. Când au venit salvatorii, le-a mulţumit cu un zâmbet trist și a vorbit cu ei, pe un ton calm, în ciuda situației disperate prin care trecuse împreună cu frățiorul ei.

Reprezentantul ONU Mohamad Safa, care a distribuit fotografia pe Twitter, a precizat că cei doi au rămas sub dărâmături timp de 17 ore și au reușit să iasă teferi. ”Fetița de 7 ani care și-a ținut mâna pe capul frățiorului ei mai mic pentru a-l proteja în timp ce au stat sub dărâmături timp de 17 ore a reușit să scape cu bine”, a scris reprezentantul ONU.

 

Bilanţul, încă provizoriu, al cutremurelor care au devastat Turcia şi Siria a ajuns la peste 5.000 de morţi şi peste 23.000 de răniţi. Localităţi întregi şi peste 11.000 de clădiri au fost făcute una cu pământul. Gerul aspru sporeşte suferinţele zecilor de mii de oameni rămaşi fără adăpost şi îngreunează căutarea supravieţuitorilor blocaţi sub dărâmături.

 

Vezi si

Polonia critică Germania, denunţând “presiunile” UE şi decizia “absurdă” privind motoarele auto

Guvernul Poloniei a lansat, marţi seară, un atac virulent la adresa Germaniei şi a Uniunii …