Friday , October 7 2022

VIDEO – Mii de oameni evacuați din regiunile separatiste. Cozi la frontiera cu Rusia

Liderii republicilor separatiste Lugansk şi Doneţk, Leonid Pasechnik şi Denis Puşilin, au anunţat evacuarea în masă a rezidenţilor către Rusia. S-au format cozi la punctele de trecere a frontierei spre Rostov.

Primarul oraşului Doneţk susţine că există „un număr imens, uriaş” de oameni care doresc să părăsească oraşul. Potrivit acestuia, toate resursele, inclusiv vehiculele, sunt acolo, evacuarea se desfăşoară conform planului, în ciuda bombardamentelor tot mai mari.

În Doneţk au fost organizate 48 de puncte de evacuare, mai multe vor fi deschise în timpul zilei, evacuarea se desfăşoară într-o manieră organizată şi fără panică, a declarat şeful administraţiei oraşului.

Cu toate acestea, inevitabil s-au format cozi infernale.

Peste 1.100 de persoane au trecut prin punctul de control în regiunea Rostov din Donbas, 373 de persoane au fost plasate în centre de cazare temporară, au declarat autorităţile regionale.

„Vom solicita asistenţă Căilor Ferate Ruse pentru evacuarea locuitorilor din Donbas dacă situaţia din zona de conflict se va agrava”, a declarat Igor Guskov, prim-viceguvernatorul Regiunii Rostov.

Aproximativ 25.000 de persoane vor părăsi regiunea în procesul de evacuare, susţin separatiştii din Lugansk.

Peste 2 milioane de teste rapide Covid au fost pregătite în întâmpinarea refugiaţilor din Donbas de către autorităţile ruse.

„Testarea pentru Covid a refugiţilor care vor sosi în regiunea Rostov este necesară”, a declarat ministrul sănătăţii din regiune, Yuri Kobzev.

Ministerul Situaţiilor de Urgenţă al Federaţiei Ruse a solicitat începerea în termen de 24 de ore a efectuării plăţilor către refugiaţii proveniţi din Donbas. (Mediafax)

Vezi si

Noi tensiuni între Grecia şi Turcia. Premierul grec a părăsit dineul în timpul discursului președintelui turc

Tensiunile dintre Grecia şi Turcia au cunoscut un nou episod joi seară la Praga, atunci …