Saturday , February 4 2023

VIDEO. Marea Britanie, paralizată de zăpadă. Zboruri anulate, trenuri oprite, accidente rutiere, școli închise

Zeci de zboruri au fost anulate pe aeroporturile din Londra, numeroase școli au fost închise, iar circulația rutieră din sud-estul și estul Angliei a fost dată peste cap de ninsorile puternice. Prognozele meteo arată că vremea rea va continua toată săptămâna, iar oamenii sunt sfătuiți să evite deplasările.

Aeroporturile din Manchester și Liverpool, precum și cele londoneze Gatwick și Luton au fost închise total sau parțial, iar aeroporturile Stansted și Jersey au închis temporar pistele. Luton a rămas deschis luni dimineața, însă se înregistrează în continuare multe întârzieri și curse anulate. Compania aeriană EasyJet a transmis că zborurile din și spre Marea Britanie înregistrează perturbări în program, iar aeroporturile Luton și Gatwick au cele mai multe curse anulate.

Mai multe mașini au rămas blocate pe autostrada M25 în timpul nopții, iar șoferii au fost sfătuiți să circule numai dacă este neapărat necesar, să verifice starea drumurilor înainte de a porni la drum și să se pregătească corespunzător pentru condițiile de vreme rea.

“Luați-vă niște haine groase, încărcați-vă telefoanele, luați mâncare și apă. De asemenea, e bine să aveți un sac sau o bucată de covor în portbagaj, astfel încât, dacă vă blocați, să le puteți pune în fața roților pentru a obține tracțiune”, recomandă compania care administrează drumurile.

În sud-estul și estul Angliei sunt condiții dificile de circulație. Pe autostrada M25, blocată parțial duminică noaptea și luni dimineață, se circulă greu și se înregistrează întârzieri de până la 90 de minute în ambele direcții. Alte artere afectate sunt M11, M2, A21, A27 and A249.

Și căile ferate sunt afectate din cauza zăpezii și a liniilor înghețate. Mai multe curse au fost suspendate, în special în Kent, iar companiile feroviare Southeastern Railway și Network Rail au făcut apel la călători să nu circule luni cu trenul. Circulația trenurilor în sud-estul Angliei s-a reluat treptat în a doua parte a zilei.

Circulația metroului din Londra este, de asemenea, perturbată de căderile masive de zăpadă și se înregistrează întârzieri pe mai multe magistrale.

Zeci de școli din mai multe regiuni din Anglia și Scoția au fost închise sau au început mai târziu activitatea luni dimineață, unele din cauza lipsei căldurii.

Vezi si

Problema drepturilor minorităților din Ucraina va fi tranșată de Comisia de la Veneția

Ucrainenii s-au angajat să discute cu Comisia de la Veneția și să consulte minoritățile în …