Tuesday , May 28 2024

VIDEO. Mall din Kiev distrus de bombele rusești. UPDATE: Cel puțin 8 morți

UPDATE: Crește bilanțul victimelor în urma bombardamentelor din ultimele ore din Kiev. Potrivit ultimelor informații transmise de autorități, opt oameni au murit în urma atacului.

Știre inițială: O rachetă rusească a lovit un mall din Kiev, capitala Ucrainei, duminică seara, cu puțin timp înainte de miezul nopții. Operațiunea de salvare s-a desfășurat toată noaptea și continuă, potrivit Sky News. Sunt până în prezent 6 morți.

Pe lângă mall-ul distrus, în Kiev au fost lovite în ultimele ore și mai multe case. Şase cadavre erau întinse luni dimineaţă în faţa centrului comercial Retroville, în nord-vestul Kievului, potrivit unui jurnalist al AFP.

Locul a fost lovit de o rachetă foarte puternică, ce a pulverizat maşini şi a lăsat în parcare un crater de câţiva metri lăţime în faţa unui imobil de zece etaje carbonizat şi din care încă ieşea fum.

Toată partea de sud a acestui imens centru comercial a fost distrusă, la fel ca un club de fitness din parcare, a constatat un reporter al AFP. Pe o porţiune de sute de metri pot fi văzute moloz, vehicule distruse şi fiare contorsionate.

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a postat după miezul nopții două mesaje pe Twitter în care avertizează cu privire la „mai multe explozii” în cartierul Podil al capitalei. „În special, conform informațiilor de moment, au fost explozii în unele case și într-unul dintre centrele comerciale. Salvatorii, medicii și poliția sunt deja la fața locului”, a scris el.

 

Vezi si

Zelenski: Rusia se pregătește de o nouă ofensivă pe direcția Sumîi

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, cere țărilor occidentale să-i trimită sisteme aeriene pentru că Rusia strânge …