Sunday , January 29 2023

VIDEO. Explozii puternice la două baze aeriene din Rusia. Cel puțin 3 morți și 5 răniți

Luni au avut loc două explozii la două baze aeriene rusești, ambele fiind folosite de Forțele Aeriene ale Moscovei ca baze pentru unitățile sale de bombardiere strategice.

Prima explozie a avut loc la aeroportul militar Dyagilevo de lângă orașul Reazan, aflat la aproximativ 185 de kilometri sud-est de Moscova. O a doua explozie, care deocamdată nu pare să fi fost anunțată de presa de stat rusă, a avut loc la baza aeriană Engels de lângă orașul Saratov aflat în sudul Rusiei.

Explozia de la Dyagilevo a fost anunțată de agenția de stat TASS, aceasta afirmând că 3 persoane și-au pierdut viața și că alte cinci au fost rănite, două dintre ele fiind internate în spital în stare gravă, în urma deflagrației. Presa rusă scrie că un camion cu combustibil ar fi luat foc și a explodat la aerodrom, cauzele incendiului fiind deocamdată necunoscute. Alte ziare rusești, precum cotidianul financiar Kommersant, vorbesc de 6 persoane rănite.

Aerodromul Dyagilevo, situat la aproximativ 4 kilometri de orașul Reazan, este folosit de aviația militară rusă pentru antrenarea forțelor sale de bombardiere strategice. Această bază aeriană militară a Rusiei se află la 450 de kilometri de granița cu Ucraina.

A doua explozie a avut loc luni dimineața devreme la baza aeriană Engels-2 din regiunea rusă Saratov, care găzduiește bombardiere Tu-95 și 160, care au luat parte la lovituri cu rachete de croazieră împotriva Ucrainei. O înregistrare video cu această explozie a apărut pe rețelele de socializare, unii observatori ai războiului din Ucraina vorbind de un atac cu dronă sau cu rachetă, iar un canal de știri rusesc scrie că o aeronavă necunoscută s-ar fi prăbușit pe pista aerodromului în această dimineață, două bombardiere Tu-95 fiind avariate în urma exploziei.

surse: G4Media, HotNews

 

 

 

Vezi si

Ursula von der Leyen: Suntem alături de Ucraina, fără niciun fel de „dacă” sau „dar”

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat, înaintea summitului UE-Ucraina de săptămâna viitoare, …