Wednesday , December 7 2022

VIDEO. Imagini filmate cu drona arată amploarea catastrofei de la Mariupol, cel mai bombardat oraș al Ucrainei

Imagini filmate din dronă arată amploarea dezastrului din Mariupol, oraşul-port de la Marea Azov, din sudul Ucrainei, vizat de atacurile armatei ruse constant, încă de la invazia Rusiei.

Noile imagini au fost publicate luni pe rețelele sociale. Infrastructura civilă și clădirile rezidențiale din tot orașul au suferit pagube importante, iar locuitorii spun că nicio stradă nu ar fi fost ocolită de atacurile armatei ruse.

Mariupol este unul dintre cele mai afectate orașe din Ucraina, locuitorii prinși în mijlocul conflictului fiind, de aproximativ două săptămâni, fără apă, căldură sau energie termică, în timp ce este bombardat constant. Trupele ruse sunt acuzate că blochează asistența umanitară după ce au încercuit orașul, în timp ce Rusia continuă să susțină că nu vizează ținte civile.

Conform unui bilanț anunțat luni de consilierul prezidențial Oleksii Arestovici, peste 2.500 de oameni au fost uciși în orașul Mariupol de la începutul războiului declanșat de Rusia în Ucraina, scrie Reuters.

 

Vezi si

Cel puțin 155 de răniți după ce două trenuri s-au ciocnit în apropiere de Barcelona

Cel puțin 155 de oameni au fost răniți în coliziunea a două trenuri de navetişti …