Wednesday , December 7 2022

VIDEO cu arestarea autoarei masacrului de la Istanbul. Turcia respinge condoleanțele transmise de SUA

Ministrul turc de Interne, Suleyman Soylu, i-a acuzat pe combatanţii Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) şi pe anumiţi aliaţi ai lor, susţinuţi de americani, de a fi comis masacrul de duminică la Istanbul. El a mai declarat că nu acceptă și „respinge” condoleanțele transmise de SUA după atentat.

„Responsabil este cel care furnizează informații interne celor de la PKK. Nu este necesar să discutăm despre pioni”, a adăugat ministrul citat de Agerpres. Poliţia din Istanbul a anunţat luni că a arestat 46 de persoane în legătură cu atacul comis în centrul acestei metropole turce, între care Ahlam Albashir, o femeie de naţionalitate siriană, suspectată de plasarea bombei, potrivit Reuters.

La un prim interogatoriu, femeia a declarat că a fost antrenată de militanţi kurzi din Siria şi a intrat clandestin în Turcia prin regiunea Afrin, din nord-vestul Siriei, controlată în prezent de soldaţi turci şi combatanţi sirieni care susţin Ankara. Potrivit poliţiei, ea a recunoscut că a acţionat „la ordinul PKK” şi a primit instrucţiuni în acest sens din Kobane, oraş din nord-estul Siriei, situat în apropiere de frontiera cu Turcia, notează AFP.

Femeia a fost arestată împreună cu alţi suspecţi într-un apartament din Küçükçekmece, într-o suburbie a Istanbulului. Ministrul turc de interne a declarat că suspecta se pregătea „să fugă în Grecia”. „Operaţiunile continuă” pentru arestarea şi altor suspecţi, a afirmat Soylu, a doua zi după acest atac comis pe strada Istiklal, una dintre cele mai aglomerate artere din Istanbul, duminică după-amiază. „Ei au vrut să ne trimită un mesaj, l-am primit şi le vom răspunde în cel mai puternic mod posibil”, a insistat el.

Vezi si

Autoritățile germane au dejucat o lovitură de stat. 25 de extremiști și foști militari arestați. Ei plănuiau să ocupe Parlamentul

Autoritățile germane au arestat 25 de oameni suspectați că plănuiau o lovitură de stat. Grupul …