Friday , June 21 2024

VIDEO. Cel puţin 183 de morţi după inundaţiile din Europa, din care 156 în Germania

Bilanţul victimelor în urma inundaţiilor devastatoare în Germania a crescut duminică la 156 de morţi, ceea ce ridică la cel puţin 183 numărul deceselor înregistrate în urma intemperiilor din vestul Europei.

În landul german Renania-Palatinat, poliţia locală a raportat 110 morţi, faţă de 98 în bilanţul precedent, relatează AFP.

“Ne temem că vor mai fi raportate şi alte victime”, a declarat Poliţia într-un comunicat, precizând că cel puţin 670 de persoane au fost rănite numai în această zonă. În plus, o persoană şi-a pierdut viaţa în urma inundaţiilor din sudul Germaniei, în Bavaria, la graniţa cu Austria, unde sâmbătă au fost înregistrate ploi torenţiale.

Precipitaţii abundente de peste 100 de litri pe metru pătrat au provocat sâmbătă inundaţii în landul Saxonia din estul Germaniei, relatează dpa.

Inundaţiile au afectat o zonă turistică populară, o zonă deluroasă situată lângă valea Elbei, în apropiere de Dresda. Autorităţile au anunţat, sâmbătă seara, că accesul în mai multe oraşe a fost blocat: Neustadt, Sebnitz, Bad Schandau, Reinhardtsdorf-Schoena şi Gohrisch au fost în mod special afectate.

Populaţia a fost sfătuită să evite să coboare în pivniţe, garaje şi pasaje subterane, autorităţile avertizând că drumurile şi căile inundate ar putea reprezenta un pericol pentru oameni.

În Austria, pompierii sunt în stare de alertă în regiunile Salzburg şi Tirol, în timp ce oraşul Hallein se află sub ape.

Un curs de apă s-a transformat într-un torent, a confirmat sâmbătă Poliţia, care a precizat că nu s-au înregistrat victime.

“Din păcate, ploile abundente şi furtunile au provocat pagube grave în mai multe zone din Austria”, a scris pe Twitter premierul Sebastian Kurz.

spotmedia

Vezi si

Pană de curent uriașă. Sunt afectate Muntenegru, Bosnia, Albania și coasta Adriatică a Croației

O pană uriașă de curent a afectat mai multe țări din regiunea balcanică. Este vorba …