Saturday , March 25 2023

VIDEO. Cei mai buni 16 câini de căutare din lume au plecat spre Turcia, în misiune de salvare

Cei mai buni 16 câini din lume anume antrenați pentru căutări în cazul dezastrelor s-au îmbarcat spre Turcia. Ei au plecat din Mexic și vor intra în cursele contracronometru pentru găsirea supraviețuitorilor printre tonele de moloz și betoane din zonele afectate de cutremure, scrie BBC. Cei mai mulți dintre salvatorii patrupezi au participat și la căutările din Mexic, când țara a fost lovită de cutremur în 2017.

În imagini, se observă câinii care așteaptă disciplinați să se îmbarce în aeronavă. Sunt însoțiți de antrenorii lor care poartă bagaje voluminoase cu echipamente necesare misiunilor de căutare. Echipele de salvare mexicane au fost trimise de președintele López Obrador în Turcia pentru a sprijini eforturile de salvare a supraviețuitorilor rămași sub dărâmături.

Julia este o cățelușă care face parte din echipa de salvatori patrupezi. Antrenorii o numesc ”inima” echipei. Atât ea cât și ceilalți 15 salvatori au participat și misiunile de căutare după cutremurul din 2017 care au lovit Guatemala și Mexic.

Frida, un Labrador galben Retriever a cucerit inimile mexicanilor și a câștigat faima internațională în 2017, când a fost văzută căutând supraviețuitori în Mexico City purtând ochelari de protecție și cizme. Ea a salvat atunci 12 vieți. Frida a murit anul trecut.

Mexic, care este predispus la cutremure, are echipe civile și militare înalt specializate, care sunt adesea desfășurate pentru a ajuta atunci când sunt lovite de dezastre. În drumul spre Turcia, echipa de salvatori patrupezi a făcut o escală la Dublin, înainte de a intra în misiune.

Mexicul nu trimite, însă, în Turcia doar o echipă militară. Un grup civil de căutare și salvare, Los Topos de Tlatelolco (Cârtițele din Tlatelolco), se află, de asemenea, pe drum. Grupul este format din voluntari cu mare experiență și i-a transmis ministrului mexican de Externe, Marcelo Ebrard, că sunt gata să ajute. În câteva ore, oficialul le-a răspuns că transportul a fost pregătit pentru ei, cu sprijinul ambasadei Turciei din Mexic.

Mexic are unități civile și militare specializate care intervin după producerea dezastrelor naturale. Aceasta nu este singura țară care trimite câini în Turcia și Siria – Croația, Cehia, Germania, Grecia, Libia, Polonia, Elveția, Marea Britanie și Statele Unite au anunțat că vor transfera unități care folosesc câini în operațiuni de căutare și salvare.

 

Vezi si

Biden afirmă că, până în prezent, China nu a livrat arme Rusiei

Preşedintele american Joe Biden a afirmat vineri, la Ottawa, că, până în prezent, China “nu …