Saturday , December 10 2022

VIDEO. Bilanț înfricoșător: 120 de morți după prăbușirea unui pod în India

Cel puțin 120 de persoane au murit după ce un pod – care tocmai fusese reabilitat – s-a prăbușit duminică în statul Gujarat din vestul Indiei. Sute de persoane au căzut în râul Macchu din orașul Morbi. Imagini dramatice apărute pe rețele sociale arată oameni agățați cu disperare de podul parțial scufundat, relatează BBC.

Poliția indiană anunță un nou bilanț al tragediei: cel puțin 120 de morți. Este vorba despre cadavrele care au fost recuperate, însă foarte probabil bilanțul va crește pe măsură ce operațiunile de căutare continuă, informează AFP.

Circa 500 de persoane, inclusiv femei şi copii, se aflau în apropiere sau exact pe podul pietonal de peste râul Macchu, în oraşul Morbi, în momentul în care structura de cabluri care îl susţinea a început să cedeze. Podul s-a prăbuşit în câteva secunde, potrivit unui martor.

Conform unui responsabil local, persoanele care erau pe pod participau la un ritual în cadrul unui festival religios, relatează agențiile internaționale de presă, preluate de Agerpres. Închis şase luni pentru lucrări de renovare, podul fusese redeschis publicului săptămâna trecută. Accidentele ce implică infrastructuri vechi şi prost întreţinute, în special poduri, sunt frecvente în India.

 

Vezi si

Perchezițiile la parohiile ucrainene s-au extins iar dovezi de colaborare cu Rusia se găsesc continuu

Serviciul de securitate al Ucrainei (SBU) a continuat verificările și la alte biserici și mănăstiri …