Saturday , April 13 2024

VIDEO. Atac masiv cu rachete la Kiev, Odesa, Liov și Harkov, în noaptea de miercuri spre joi. Civili uciși

Rusia a declanșat un atac masiv cu rachete asupra obiectivelor civile și de infrastructură energetică din Ucraina. Conform relatărilor din surse oficiale locale, au fost lovite mai multe regiuni, inclusiv capitala Kiev și orașele Liov (vestul țării), Odesa și Harkov. Mai mulți civili au fost uciși în urma bombardamentelor din noaptea de miercuri spre joi.

Cel puţin patru civili – doi bărbaţi şi două femei – au fost ucişi într-un atac aerian rus în regiunea ucraineană Liov (vest) joi, anunţă guvernatorul regiunii Maksim Kozîţki, în bombardamente masive în întreaga Ucraină, relatează AFP.

Centrala nucleară Zaporojie a fost deconectată complet de la rețeaua electrică ucraineană din cauza bombardamentelor rusești. Anunțul a fost făcut joi dimineața pe Telegram de compania energetică de stat Energoatom.

“În prezent, centrala este deconectată și se află în modul blackout (întrerupere a electricității) pentru a șasea oară în timpul ocupație. Unitățile 5 și 6 sunt în stare de oprire la rece. 18 generatoare diesel au fost pornite pentru nevoile proprii ale centralei”, se arată în postare.

Textul precizează că centrala are suficient combustibil pentru a funcționa timp de 10 zile. Complexul atomo-electric se află în partea ocupată de Rusia în regiunea ucraineană Zaporojie și este cel mai mare din Europa. Centrala se află sub control rusesc de aproximativ 12 luni, dar este operată de personalul ucrainean.

Mai multe explozii au fost semnalate în Kiev, în cursul dimineții, în urma unui atac cu rachete rusești asupra capitalei ucrainene. Primarul Vitali Kliciko a anunțat că atacul a provocat victime. “O altă explozie în capitală. În districtul Sviatoșinski. Toate serviciile se îndreaptă spre locul incidentului. Sunt mașini care ard în curtea unei clădiri rezidențiale. Două victime. Medicii acordă asistență la fața locului”, a postat el pe Telegram.

Anterior, Kliciko a relatat că o serie de explozii au lovit districtul Holosiivski din sud-vestul Kievului și că aproximativ 15% din oraș a rămas fără electricitate,

Rusia a atacat cu lovituri de rachete infrastructura energetică în mai multe părți ale Ucrainei, la începutul zilei de joi, potrivit oficialilor locali citați de CNN.

Între zonele vizate se numără și regiunea Odesa, unde tirurile rusești au țintit instalații energetice și locuințe. Rachetele rusești au lovit și regiunea Hmelnițki, la nord-vest de Odesa.

De asemenea, în orașul Harkov, a avut loc o serie de explozii, potrivit primarului Igor Terehov, în timp ce Oleg Sinegubov, șeful administrației militare, a precizat că au fost cel puțin 15 lovituri.

Vezi si

Biden spune că se așteaptă ca Iranul să atace Israelul în curând și avertizează: „Nu o faceți! ”

Președintele SUA, Joe Biden, a declarat vineri că se așteaptă ca Iranul să atace Israelul …