Monday , July 22 2024

Vicepreședintele SUA anunță un ajutor de 1,5 miliarde de dolari pentru Ucraina

Vicepreședintele SUA, Kamala Harris, a anunțat un ajutor de peste 1,5 miliarde de dolari, în parte pentru sectorul energetic și situația umanitară a Ucrainei, ca urmare a invaziei Rusiei în Ucraina timp de 27 de luni.

Anunțul a fost făcut în timp ce Harris era la summit-ul pentru pace în Ucraina în Elveția, unde urma să se întâlnească cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Suma de 1,5 miliarde de dolari include 500 de milioane de dolari în fonduri noi pentru asistență în domeniul energiei și redirecționarea a 324 de milioane de dolari din fondurile anunțate anterior către repararea de urgență a infrastructurii energetice și alte nevoi din Ucraina, a precizat biroul vicepreședintelui, potrivit Reuters.

„Aceste eforturi vor ajuta Ucraina să răspundă ultimelor atacuri ale Rusiei asupra infrastructurii energetice ucrainene prin sprijinirea reparațiilor și a recuperării, prin îmbunătățirea rezistenței Ucrainei la întreruperile aprovizionării cu energie și prin crearea premiselor pentru repararea și extinderea sistemului energetic ucrainean”, a declarat biroul lui Harris.

De asemenea, peste 379 de milioane de dolari se vor da pentru asistența umanitară din partea Departamentului de Stat și a Agenției americane pentru Dezvoltare Internațională. Suma e menită să ajute refugiații și alte persoane afectate de război. (Mediafax)

Vezi si

Filialele Partidului Democrat din toate cele 50 de state o susţin pe Kamala Harris la preşedinţia SUA

Toţi cei 50 de preşedinţi ai Partidului Democrat o susţin pe vicepreşedinta Kamala Harris pentru …