Friday , July 1 2022

Vicepresedintele american Joe Biden isi incepe turneul european la Berlin

Vicepreşedintele american Joe Biden începe un turneu în cursul căruia se va întâlni la Munchen cu şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov, a anunţat vineri serviciul de presă al Casei Albe, citat de agenţia RIA Novosti.

Potrivit serviciului de presă, Biden şi soţia sa au plecat vineri cu destinaţia Berlin, prima etapă a turneului lor. La Berlin, vicepreşedintele SUA va avea convorbiri cu cancelarul german, Angela Merkel. El se va deplasa apoi la Munchen, pentru cea de-a 49-a ediţie a Conferinţei pentru Securitate, la care participă 90 de delegaţii naţionale, şefi de stat sau de guvern, aproximativ 70 de miniştri de externe şi ai apărării.

România va fi reprezentată la conferinţa de la Munchen de ministrul afacerilor externe Titus Corlăţean, care va prezenta viziunea ţării privind perspectivele de asigurare a securităţii şi stabilităţii la nivel regional, european şi euro-atlantic, conform unui comunicat de presă al MAE.

Pe marginea conferinţei, Joe Biden se va întâlni cu ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, pentru a evoca situaţia din Siria şi Afganistan, precum şi problemele din domeniul economiei şi dezarmării.

Ben Rhodes, consilierul-adjunct pentru securitate naţională al preşedintelui Barack Obama, a afirmat că Joe Biden speră că ministrul rus de externe va recunoaşte necesitatea retragerii de la putere a preşedintelui sirian Bashar Al-Assad.

În cursul turneului său european, vicepreşedintele american va vizita, de asemenea, Parisul şi Londra, unde va discuta cu preşedintele francez, Francois Hollande, şi cu premeirul britanic, David Cameron.

Vezi si

O rachetă a ucis 10 persoane în Odesa, după ce Ucraina a recucerit Insula Șerpilor

Un atac cu rachete rusești în portul ucrainean Odesa, în sudul Ucrainei, a ucis vineri …