Friday , June 21 2024

Vicepremierul de la Kiev îi roagă pe refugiaţii ucraineni să rămână iarna aceasta în străinătate: Vă rog să nu vă întoarceţi, trebuie să trecem de iarnă, rețelele nu vor rezista

Vicepremierul ucrainean Irina Vereşciuk, ministru pentru reintegrarea teritoriilor temporar ocupate (de forţele ruse) în guvernul de la Kiev, i-a îndemnat marţi pe ucrainenii care s-au refugiat din calea războiului în străinătate să nu se întoarcă în ţară până în primăvară, întrucât se aşteaptă o iarnă grea din cauza situaţiei energetice dificile în urma bombardamentelor ruseşti, relatează EFE, citată de Agerpres.

‘Vă rog să nu vă întoarceţi, trebuie să trecem de iarnă. Din păcate, reţelele nu vor rezista, vedeţi ce face Rusia. Dacă aveţi posibilitatea, rămâneţi peste iarnă în străinătate’, a îndemnat ea în declaraţii televizate, citate de agenţia de presă Ukrinform.

Rusia a trecut la terorizarea populaţiei civile pentru că nu se poate lupta cu armata ucraineană şi pierde pe câmpul de luptă, a afirmat Vereşciuk.

Atacurile cu rachete şi drone efectuate de Rusia între 10 şi 20 octombrie au avariat peste 400 de instalaţii în 16 regiuni ale Ucrainei, între care zeci de infrastructuri energetice.

Potrivit procurorului general al Ucrainei, Andrii Kostin, de la începutul războiului la 24 februarie, Rusia a lansat 85 de atacuri asupra instalaţiilor electrice ucrainene, dintre care 51 numai în luna octombrie.

Aproximativ 40% din infrastructura energetică a Ucrainei a fost grav avariată în urma bombardamentelor ruseşti, a comunicat Kievul.

Vezi si

Pană de curent uriașă. Sunt afectate Muntenegru, Bosnia, Albania și coasta Adriatică a Croației

O pană uriașă de curent a afectat mai multe țări din regiunea balcanică. Este vorba …