Friday , December 1 2023

Val de atacuri rusești asupra orașelor ucrainene. La Lviv a fost distrusă infrastructura de electricitate și de telefonie mobilă

Marți, rachetele rusești au lovit în plin orașe din Ucraina, începând cu capitala Kiev, Kryvyi Rih, Sumy, Harkov și la vestul țării – Lviv. Au fost distruse clădiri rezidențiale și infrastructura de energie.

La Lviv au fost raportate explozii, „infrastructură energetică critică” a fost lovită, provocând întreruperi de electricitate și de semnal de mobil, iar pompierii se află la fața locului în Kiev, unde au fost lovite clădiri rezidențiale.

Maksym Kozytskyi, guvernatorul din Lviv a dat mesaj locuitorilor: „Inamicul a lovit o instalație de infrastructură energetică critică în regiunea Lviv. În Lviv, există probleme cu alimentarea cu energie electrică, întreruperi în activitatea operatorilor de telefonie mobilă. Rămâneți în adăposturi! Pericolul continuă”.

Consilierul prezidențial al Ucrainei, Andriy Yermak, a descris atacurile ca fiind un răspuns direct la discursul video al președintelui Volodymyr Zelenskiy la G20.

Kievul a fost atacat de rachete, spune marți primarul orașului Vitali Kliciko, în timp ce liderii mondiali condamnă invadarea Ucrainei de către Rusia, notează BBC News. Două clădiri au fost lovite de rachete rusești în districtul Pechersk al capitalei Ucrainei, potrivit lui Vitali Klitschko, care a citat rapoartele preliminare pe care le are. Pe rețelele sociale a apărut și un video publicat de șeful adjunct al biroului președintelui, Kyrylo Timoșenko, care arată un bloc de apartamente incendiat în urma unui atac rusesc cu rachete în centrul Kievului.

Sky News scrie că zone rezidențiale în Melitopol și districtul Nikopol din regiunea Dnipropetrovsk au fost, de asemenea, atacate cu rachete de ruși. Alte rachete au fost observate și la Harkov și Jitomir. La Nikopol, guvernatorul Valentyn Reznichenko a declarat că s-a folosit de peste 60 de ori pentru a fi lovite clădiri înalte, case și linii de electrice. Nu au fost raportate imediat victime. La Melitopol, primarul Ivan Fedorov a declarat că s-a auzit o „explozie puternică” într-o zonă rezidențială din nordul orașului.

sursa foto: Kyiv Independent

Vezi si

Henry Kissinger, diplomat american și laureat al Premiului Nobel pentru Pace, a murit la 100 de ani

Marele diplomat Henry Kissinger, ale cărui roluri de consilier pentru securitate națională și secretar de …