Saturday , November 26 2022

UPDATE. VIDEO: Explozii în centrul Kievului și în Lvov, luni dimineață. Cel puțin 8 morți și 24 de răniți

Trei explozii au fost înregistrate luni dimineață, în jurul orei 8.15, în districtul Shevchenko din centrul Kievului, capitala Ucrainei. Tot luni au fost anunțate explozii și în orașul Lvov, aproape de granița cu Polonia, potrivit The Guardian.

UPDATE: Autoritățile au anunțat că cel puțin opt persoane au fost ucise și 24 rănite, relatează publicația ucraineană Ukrainska Pravda.

În imaginile publicate pe rețelele sociale și de agențiile de presă internaționale se văd mașini arse pe străzile Kievului, în timp ce echipajele de salvare intervin. ”Opt persoane au fost ucise și 24 rănite în urma districtului Shevchenko, șase mașini au luat foc și peste 15 mașini au fost avariate”, a anunțat Rostislav Smirnov, consilier la Ministerul ucrainean de Interne.

Tot luni au fost raportate întreruperi de energie electrică în orașul Lviv, din vestul Ucrainei, în urma unei explozii „la o instalație de infrastructură critică”, a postat primarul din Lviv, Andriy Sadovyi, pe Telegram, transmite CNN. „O parte a orașului a rămas fără electricitate. O treime din semafoare nu funcționează”, a scris Sadovyi. „Din cauza lipsei de energie electrică, funcționarea centralelor termice din oraș a fost suspendată temporar. Prin urmare, apa caldă nu este furnizată în acest moment”. Sadovyi a îndemnat locuitorii să rămână în adăposturi.

Valul de atacuri cu rachete și rachete de luni din Ucraina pare să fi fost în parte îndreptat împotriva centralelor electrice, podurilor și altor infrastructuri civile. Pe lângă Lviv, au fost raportate atacuri în Kiev, Harkov, Mykolaiv și Dnipropetrovsk.

Știre inițială: Sunt informații că sunt morți și răniți după atacurile din Kiev, au transmis serviciile de urgență ucrainene, citate de BBC. Nu se știe momentan câți oameni au murit sau au fost răniți.

Deputatul ucrainean Oleksiy Goncharenko a declarat că o rachetă a căzut „chiar în centrul orașului”. „Mașinile ard și geamurile au fost sparte în case. Sunt morți”, a scris el pe Twitter în această dimineață.

Imaginile postate pe social media arată că exploziile proiectilelor au avut loc în parcuri și intersecții aglomerate din centrul Kievului. Sunt primele atacuri asupra celor două mari orașe ruse după luni întregi.
După anunțarea unei alerte de raid aerian, trei explozii au tunat în centrul capitalei. Pericolul unui atac aerian a fost anunțat inițial la ora 6:47, iar după ora 8 dimineața, 3-4 explozii au răsunat la Kiev.

Exploziile au fost confirmate de primarul orașului Vitali Klitschko. „Câteva explozii în cartierul Shevchenkovski – în centrul capitalei. Toate serviciile sunt pe drum”, a spus el pe Telegram. Klitschko a mai subliniat că va anunța detaliile mai târziu.

Vezi si

6 milioane de gospodării din Ucraina sunt încă fără energie electrică

Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski spune că șase milioane de gospodării ucrainene sunt încă fără energie …