Wednesday , February 8 2023

UPDATE: O navă cargo estoniană s-a scufundat în largul portului Odesa, după ce a fost capturată de ruși și folosită drept scut

O navă cargo sub pavilion estonian, Helt, s-a scufundat joi în largul portului ucrainean Odesa, în urma unei explozii, a anunţat managerul navei.

Doi membri ai echipajului se aflau într-o plută de salvare pe mare, în timp ce alţi patru au fost daţi dispăruţi, a declarat Igor Ilves, directorul general al managerului Vista Shipping Agency, cu sediul la Tallinn, pentru Reuters, potrivit Agerpres.

UPDATE: Nava de marfă deținută de Estonia s-a scufundat joi, 3 martie, lângă Odessa, după ce a fost capturată de forțele navale ruse și folosită ulterior drept scut împotriva atacurilor ucrainene de pe țărm.

Compania de securitate EOS Risk Group a scris pe Twitter că rușii au preluat controlul asupra navei în 2 martie, în largul Mării Negre, și au folosit-o drept scut. Aceștia mai transmit că în 3 martie, în jurul orei 14.00, personalul de pe nava din Estonia a fost debarcat forțat pe plute și că echipajele de salvare nu au fost capabile să ajungă.

Doi membri ai echipajului au reușit să rămână la suprafață, dar alți patru sunt dați dispăruți.

Vezi si

Nou bilanț: Peste 9.500 de morţi în Turcia şi Siria, timpul îi presează pe salvatori

Timpul presează pentru echipele de salvare care căutau în continuare miercuri supravieţuitori în Turcia şi …