Tuesday , October 4 2022

UPDATE: Numărul morților după prăbușirea telecabinei în Italia a ajuns la 13

Cel puțin 13 persoane au murit și trei au fost rănite grav duminică, după ce o telecabină din apropierea lacului Maggiore din Italia s-a prăbușit, transmite Reuters care citează oficiali locali și salvatori. „Suntem devastați”, a spus Marcella Severino, primarul din Stresa, la RAI, în timp ce premierul italian Mario Draghi a transmis condoleanțe familiilor victimelor și „un gând special” pentru copiii răniți.

Conform Reuters, primarul Severino a povestit că telecabina a căzut și s-a rostogolit de mai multe ori, înainte să se oprească în copacii din zonă. Inițial, au fost anunțați 9 morți.

Salvatorii locali au intervenit de urgenţă, iar un elicopter a preluat o parte dintre pasagerii răniţi, conform BBC. Doi copii în stare gravă au fost transportaţi de urgenţă la spitalul din Torino.

Serviciul a fost redeschis recent în urma ridicării treptate a restricțiilor coronavirusului. Capacitatea telecabinei este de 40 de pasageri, relateaza Mediafax.

 

STIREA INITIALA: 

O telecabină în care se aflau 11 oameni s-a prăbușit de la zeci de metri înălțime. În urma accidentului, nouă persoane au murit și alți doi copii sunt în stare gravă, relatează La Stampa și Repubblica. Tragedia a avut loc în stațiunea montană Stresa, aflată în apropiere de lacul Maggiore, din regiunea italiană Piemont.

Într-unul dintre cele mai înalte puncte ale călătoriei, telecabina s-a prăbușit, cel mai probabil după ce un cablu de siguranță a cedat. Intervenția a fost una dificilă, având în vedere că locul este greu accesibil pentru echipajele de salvare, zona fiind împădurită. Pe drum, un camion de pompieri s-a răsturnat, dar niciunul dintre salvatori nu a fost rănit.

Telecabina care duce spre vârful Mottarone a fost redeschisă pe 24 aprilie, după ce Italia a ieșit din carantină. Între 2014 și 2016, instalația s-a aflat în renovare, iar înainte de redeschidere a fost făcută din nou revizia. Telecabina este considerată o atracție în zonă, oferind o priveliște spectaculoasă a Alpilor. Călătoria durează 20 de minute, de la baza muntelui până în vârf, la 1.500 de metri altitudine.

Vezi si

Trupele ucrainene au înaintat zeci de kilometri de-a lungul râului Nipru

Trupele ucrainene au reușit luni cea mai puternică înaintare în sud de la începutul războiului …