Saturday , December 3 2022

UPDATE: Explozie puternică la Istanbul, într-o zonă turistică aglomerată. 6 morți, 53 de răniți (VIDEO)

O explozie produsă duminică pe popularul bulevard pietonal Istiklal din Istanbul a provocat 6 morți și rănirea a 53 de persoane, conform CNN.

UPDATE2: Bilanţul victimelor exploziei din Istanbul a crescut, ajungând acum la 6 morţi şi 53 de răniţi, a anunţat guvernatorul oraşului, Ali Yerlikaya. “Din păcate, în explozia care a avut loc astăzi pe strada Istiklal, numărul morților a crescut la 6, iar cel al răniților la 53. Dumnezeu să aibă milă de cei care şi-au pierdut viaţa, iar celor răniţi le urăm însănătoşire grabnică”, a declarat acesta într-un mesaj pe Twitter.

Ancheta privind deflagraţia a fost preluată de 5 procurori. Zona exploziei este păzită în prezent de un număr mare de poliţişti, care au blocat circulaţia pe mai multe artere. Autorităţile turce au dat şi o interdicţie pentru site-urile de ştiri locale şi pentru reţelele sociale să prezinte imagini de la faţa locului.

UPDATE: Președintele Turciei Tayyip Erdogan denunță „un atac ticălos” și anunță creșterea bilanțului la șase morți, relatează AFP.

Radiodifuzorul de stat TRT și alte mass-media au arătat ambulanțe și poliție îndreptându-se la fața locului de pe populara stradă Istiklal din Istanbul din cartierul Beyoglu.

Cauza exploziei nu este clară.

Utilizatorii rețelelor de socializare au declarat că magazinele și bulevardul au fost închise.

CNN din Turcia anunță 4 morți și 38 de răniți. Guvernatorul Yerlikaya a declarat că, potrivit rapoartelor inițiale, 4 persoane și-au pierdut viața și 38 au fost rănite în explozie.

Turcia a fost atacată de o serie de bombardamente mortale între 2015 și 2017 de către gruparea Stat Islamic și grupurile kurde scoase în afara legii.

Vezi si

Ministrul de externe al Republicii Moldova a cerut, la Consiliul OSCE, retragerea trupelor ruse din Transnistria

Republica Moldova şi-a reiterat vineri solicitarea privind retragerea trupelor ruse care staţionează ilegal pe teritoriul …