Wednesday , July 6 2022

UPDATE: Cel puțin 950 de morți și sute de răniți după un cutremur de magnitudine 6 în Afganistan 

Sute de oameni au murit după ce un cutremur cu magnitudinea 6,0 a lovit provincia Paktika din Afganistan, miercuri dimineață.

UPDATE: Cel puțin 950 de oameni au murit în uma , iar alte 600 sunt răniți în urma cutremurului din Afganistan. Autoritățile se tem că bilanțul ar putea să crească, potrivit Reuters.

Numărul morților va crește probabil, deoarece unele sate se află în zone izolate din munți și va dura ceva timp până vom primi detalii”, a spus un oficial al Ministerului de Interne, Salahuddin Ayubi.

Presa afgană a publicat imagini cu case dărâmate și trupuri învelite în pături, întinse pe pământ.
Au fost trimise elicoptere pentru a ajunge la răniți și pentru a duce provizii medicale și alimente în zonele afectate, a spus Ayubi.

Știre inițială: Un oficial a declarat pentru BBC News că cel puțin 250 de persoane au fost ucise, în timp ce autoritățile au spus că se înregistrează pagube semnificative la casele din regiune, scrie indipendent.co.uk.

Cutremurul s-a produs la aproximativ 44 km (27 mile) de orașul Khost, în apropiere de granița cu Pakistanul, la o adâncime de 51 km, a anunțat U.S. Geological Survey, potrivit cnbc.com.

Undele seismice au fost resimțite de aproximativ 119 milioane de oameni din Pakistan, Afganistan și India.

Cutremurul a fost resimţit pe o rază de aproximativ 500 de kilometri de aproximativ 119 milioane de locuitori din Pakistan, Afganistan şi India, a precizat Centrul Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC) într-un mesaj pe Twitter.

Seismul a fost resimţit în capitala Afganistanului, Kabul, precum şi în capitala Pakistanului, Islamabad, conform relatărilor martorilor postate pe site-ul EMSC şi pe Twitter.

Şocuri puternice şi lungi”, a scris pe site-ul EMSC un martor de la Kabul. “A fost puternic”, a scris un alt martor din Peshawar, în nord-vestul Pakistanului.

Vezi si

Bărbaţii ucraineni cu vârsta de încorporare nu mai au dreptul să părăsească localitatea de reşedinţă

Ministerul ucrainean al Apărării le-a interzis bărbaţilor care au vârsta de încorporare în armată să-şi …