Thursday , June 30 2022

UPDATE: 35 de morți și 134 de răniți în atacul de la Yavoriv, la granița cu Polonia

UPDATE: Bilanțul atacului de la baza militară din apropiere de Lvov ajunge la 35 de morți, anunță BBC, care îl citează pe guvernatorul regional. 134 de persoane sunt rănite în același atac aerian.

Instructori militari străini lucrau la baza militară din Yavoriv, în apropiere de granița cu Polonia, care a fost lovită duminică de un atac aerian rusesc, a declarat ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov.

Știre inițială: Cel puţin nouă persoane au murit şi 57 au fost rănite în atacul aerian de duminică al forţelor ruse asupra bazei militare occidentale de la Yavoriv, în vestul Ucrainei, în apropiere de graniţa cu Polonia, a anunţat guvernatorul regiunii Lvov, potrivit Reuters.

Două explozii puternice au fost auzite duminică dimineață la baza din Yavoriv, la 24 km de granița cu Polonia și la peste 40 km de Lvov, anunță The Guardian. Atacul a avut loc la 5.45am.

Potrivit guvernatorului, Rusia a lansat 30 de rachete asupra bazei militare.

Ministrul ucrainean al Apărării, Olekssi Reznikov, a spus că la baza militară de la Iavoriv lucrau instructori militari străini, dar că nu este clar dacă vreunul dintre ei era prezent acolo la momentul atacului.

 

Vezi si

Servicii secrete americane: Putin vrea în continuare să cucerească cea mai mare parte a Ucrainei

Președintele rus Vladimir Putin vrea în continuare să cucerească cea mai mare parte a Ucrainei, …