Tuesday , March 5 2024

UPDATE: 12 oameni uciși și 50 răniți, inclusiv copii, după un nou atac cu rachete în Zaporojie, sâmbătă noapte

UPDATE: Cel puțin 12 persoane au fost ucise și circa 50 au fost rănite, dintre care 6 copii, într-un atac cu rachete care a avut loc sâmbătă noaptea asupra orașului ucrainean Zaporojie. Au fost distruse blocuri de locuințe, iar salvatorii caută supraviețuitori sub dărâmături.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a promis că aceia care au ordonat și au dat loviturile „nemiloase” din orașul Zaporojie vor fi trași la răspundere.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, acesta a declarat:

„Zaporojie din nou. Din nou lovituri nemiloase asupra civililor. În clădiri rezidențiale, chiar în mijlocul nopții. Există deja 12 morți. 49 de răniți la spital, dintre care 6 copii. Răutatea absolută a tuturor. Răutatea absolută. Inumani și teroriști. De la cel care a dat acest ordin și pentru toți cei care au urmat acest ordin. Ei vor fi trași la răspundere. Trebuie. În fața legii și a poporului.”

Știre inițială: Noi bombardamente ale forţelor ruse asupra oraşului ucrainean Zaporojie au ucis şi au rănit sâmbătă noaptea zeci de oameni, a anunţat duminică statul-major al armatei Ucrainei. 

“Peste noapte, ocupanţii ruşi au lovit cu cinism clădirile rezidenţiale şi infrastructura civilă”, a comunicat comandamentul ucrainean pe pagina sa de Facebook, citată de Reuters. “Informaţiile despre victime sunt în curs de confirmare, dar se ştie deja despre zeci de morţi sau răniţi”, precizează sursa, citată de Agerpres.

Anterior, primarul interimar Anatoli Kurtev anunţase că au murit cel puţin 17 oameni după ce mai multe rachete au lovit un bloc-turn de locuinţe, precum şi alte clădiri. Reuters nu a fost în măsură să verifice informaţiile în mod independent. Oraşul Zaporojie se află la câteva zeci de kilometri de cea mai mare centrală nucleară din Europa. Rusia şi Ucraina se acuză reciproc de bombardarea acestui obiectiv, care în prezent este ocupat de ruşi.

 

Vezi si

Prima căsătorie gay din Grecia a avut loc sub protecţia poliţiei

Prima căsătorie între persoane de acelaşi sex a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute în …