Thursday , August 18 2022

Universitatea Pedagogică din Harkov, bombardată de ruși

Preşedintele Volodimir Zelenski a anunţat că Universitatea Pedagogică din oraşul Harkov, în nord-estul Ucrainei, a fost distrusă miercuri într-un atac cu rachete ruseşti, transmite agenția germană de presă dpa, citată de Agerpres.

Clădirea principală, sălile de curs, muzeul universitar şi biblioteca ştiinţifică au fost lovite, a spus preşedintele Zelenski în discursul său video de miercuri seara.

„Acest lucru caracterizează invazia rusă cu o acurateţe de 100%. Când vine vorba de definiţia barbariei, acest atac se potriveşte cel mai bine” a mai spus şeful statului ucrainean.

Liderul de la Kiev a ținut să precizeze și că armele trimise de partenerii occidentali ai Kievului funcţionează „foarte puternic” şi a lăudat preciza lor.

„Armata ucraineană foloseşte artileria pentru a distruge depozite şi alte ţinte care sunt importante din punct de vedere logistic pentru Rusia”, a mai transmis Zelenski.

„Şi aceasta reduce semnificativ potenţialul ofensiv al armatei ruse. Pierderile ocupanţilor nu vor face decât să crească în fiecare săptămână, la fel ca şi dificultatea de a le aproviziona”, a adăugat președintele Ucrainei.

Vezi si

VIDEO Marea Britanie. Incendii în zona London Bridge. Mai multe linii de cale ferată și de metrou închise

Două incendii au izbucnit miercuri în apropiere de London Bridge, în capitala Marii Britanii. Locuitorii …