Wednesday , February 8 2023

Uniunea Europeană este pregătită pentru un război de durată în Ucraina

Uniunea Europeană este pregătită pentru un război de durată în Ucraina și va sprijini Kievul atât timp cât va fi necesar, a declarat miercuri ministrul de externe suedez Tobias Billstrom (foto), a cărui țară asigură președinția semestrială a Consiliului UE, informează Reuters.


”În pofida încercărilor continue ale Rusiei de a ne diviza, unitatea din interiorul UE și peste Atlantic este puternică. Uniunea Europeană este pregătită pentru un război îndelungat și va continua să fie de partea Ucrainei cu sprijin umanitar, militar, economic și politic atât timp cât va fi necesar”, a declarat Billstrom într-o conferință de presă la Stockholm.
El a adăugat că UE va continua să lucreze la sancțiuni suplimentare împotriva Rusiei ca urmare a invadării Ucrainei.
Ca răspuns la continuarea războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei și la gravitatea escaladării actuale a atacurilor împotriva civililor și a infrastructurii civile, Consiliul UE a adoptat, la 16 decembrie 2022, un al nouălea pachet de sancțiuni.
Măsurile includ interdicții privind exporturile de motoare de drone, exporturile de produse și tehnologii cu dublă utilizare, investițiile în sectorul minier, tranzacțiile cu Banca Rusă de Dezvoltare Regională și furnizarea de servicii de publicitate, de cercetare de piață și de sondare a opiniei publice
De asemenea, UE a suspendat licențele de difuzare a încă patru canale mass-media rusești (NTV/NTV Mir, Rossiya 1, REN TV și Pervyi Kanal) și a sancționat alte 141 de persoane și 49 de entități.
La 24 februarie anul trecut, Rusia a lansat o agresiune neprovocată și nejustificată împotriva Ucrainei. Moscova pretinde că desfășoară o ”operațiune militară specială de denazificare” a țării vecine și de protejare a populației rusofone din Ucraina. (Agerpres)

Vezi si

Nou bilanț: Peste 9.500 de morţi în Turcia şi Siria, timpul îi presează pe salvatori

Timpul presează pentru echipele de salvare care căutau în continuare miercuri supravieţuitori în Turcia şi …