Tuesday , May 11 2021

Ungaria cumpără vaccinul anti-COVID-19 Sinopharm din China

Ungaria a ajuns la un acord cu compania chineză Sinopharm pentru a cumpăra vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de aceasta, a anunţat joi Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului Viktor Orban, într-un briefing de presă. Budapesta a făcut acest pas, deși Comisia Europeană a cerut statelor membre să nu facă achiziții de vaccinuri separat, pe cont propriu.

Gulyas a spus că transporturile de vaccinuri distribuite prin programul Uniunii Europene vin prea încet, cu livrări săptămânale de sub 100.000 de doze, şi că Ungaria va continua discuţiile cu Rusia şi China în vederea achiziţiei suplimentare de vaccinuri, Reuters.

„Am încheiat practic un acord cu Sinopharm. Primul transport ar putea include până la un milion de doze”, a precizat el.

Calendarul livrărilor din China va depinde de cât de repede va autoriza agenţia sanitară ungară vaccinul produs de Sinopharm, care a fost folosit pentru a imuniza în jur de 20 milioane de oameni, a adăugat Gulyas.

Potrivit acestuia, Ungaria a primit până acum 129.860 de doze de vaccinuri produse de Pfizer şi de Moderna, cu care a vaccinat puţin peste 96.000 de persoane.

Până joi, Ungaria, ţară cu circa 10 milioane de locuitori, a raportat 347.636 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 şi 11.066 de decese. Aproape 5.000 de persoane bolnave de COVID-19 sunt spitalizate, o situaţie care pune presiune pe sistemul medical.

Vezi si

Atac armat la o școală din Rusia: Au murit 11 persoane, majoritatea copii

Cel puțin 11 persoane, majoritatea copii, au fost uciși într-un atac armat la o școală …