Tuesday , June 18 2024

Unde ar putea să cadă racheta chinezească scăpată de sub control. LIVE VIDEO cu traiectoria ei

Racheta chinezeasca Long March-5B, de 21 de tone, care a transportat joi, 6 mai, primul modul al Statiei Spatiale a Beijing-ului, va lovi Pamantul in week-end, dupa ce a fost scapata de sub control. Ea se va prabusi, cel mai probabil sambata, 8 mai 2021, fiind posibil ca resturi din ea sa ajunga chiar in regiuni locuite.

Cu toate astea, Pentagonul a anuntat prin vocea Secretarului Apararii, generalul Lloyd Austin ca Statele Unite nu intentioneaza sa doboare booster-ul din China, care a fost detectat pe orbita Pamantului, la o altitudine de 700 de kilometri, potrivit Air Force Mag.

Radarele de la sol utilizate de catre armata SUA pentru urmarirea navelor spatiale si a altor obiecte au detectat racheta pierduta, ea fiind tinuta sub observatie, in timp real. Ea zboara in prezent cu aproximativ 25.200 de kilometri pe ora.

“Speram ca racheta va ateriza intr-un loc in care nu va face rau nimanui”, a declarat generalul. Desi “avem capacitatea sa facem o multime de lucruri, noi nu avem in plan sa o doboram”, a adaugat Lloyd Austin, la o conferinta de presa.

Pentagonul a anuntat anterior ca punctul exact de impact cu Pamantul al rachetei din China, “nu poate fi identificat decat cu mai multe ore de la intrarea ei in atmosfera terestra”.

Expertul in observatii spatiale, Jonathan McDowell, a declarat pentru SpaceNews, ca “este inacceptabil ca o astfel de racheta sa fie lasata necontrolata”, mai ales ca ea are o masa de 21 de tone.

Iar Holger Krag, seful Biroului Programului de Siguranta a Agentiei Spatiale Europene, a avertizat: “Aproximativ 20-40% din masa initiala a rachetei ar putea ramane intacta, avand un potential impact major in zona de contact”.

McDowell a precizat ca orasele probabile, unde s-ar putea prabusi racheta “ar putea fi New York, Madrid, Beijing, sudul statului Chile, Wellington, Noua Zeelanda”.

Puteti urmari LIVE traiectoria rachetei din China, scapata de sub control:

Vezi si

NATO pune arme nucleare în stare de luptă

Țarile NATO operaționalizează arme nucleare pentru a descuraja un atac al Rusiei. Rusia a amenințat …

error: