Sunday , July 21 2024

Un tribunal rus a emis mandat de arestare pe numele Iuliei Navalnaia

Un tribunal din Moscova a emis un mandat de arestare pe numele văduvei liderului opoziției ruse Alexei Navalnîi, sub acuzația de extremism, potrivit presei de stat, scrie BBC.

Acuzațiile aduse Iuliei Navalnaia, care locuiește în afara Rusiei, au legătură cu presupusa sa participare la „grup extremist”, a transmis agenția de presă Tass. Decizia înseamnă că aceasta ar putea fi arestată dacă ar ajunge în Rusia. Acuzațiile ar putea fi legate de o hotărâre a unui tribunal din Moscova din iunie 2021, care a scos în afara legii trei organizații legate de Alexei Navalnîi, etichetându-le drept „extremiste”, scrie BBC. Ca răspuns la mandatul de arestare, ea a postat pe X: „Când scrieți despre asta, vă rog să nu uitați să scrieți principalul lucru: Vladimir Putin este un ucigaș și un criminal de război. Locul lui este în închisoare, și nu undeva la Haga, într-o celulă confortabilă cu un televizor, ci în Rusia – în aceeași colonie și în aceeași celulă de doi metri pe trei metri în care l-a ucis pe Alexei”.

Liderul opoziției Alexei Navalnîi a murit într-o închisoare din cauze naturale, potrivit autorităților ruse. Văduva sa îl acuză însă pe președintele rus Vladimir Putin de uciderea sa. (Mediafax)

Vezi si

Fost deputat ucrainean și cadru universitar, împușcat în cap

În seara zilei de vineri, 19 iulie, în cel mai mare oraș din vestul Ucrainei, …