Friday , May 24 2024

Un pod de lângă Bordeaux, blocat de un protest al romilor

.

Un pod rutier important de lângă Bordeaux a fost blocat duminică din cauza unui protest al romilor, după ce sute dintre aceştia au fost evacuaţi dintr-o tabără ilegală, relatează BBC News Online.
Aproximativ 250 de vehicule au blocat podul duminică, timp de cinci ore, provocând cozi de până la cinci kilometri, la acest sfârşit de săptămână care a coincis şi cu o sărbătoare naţională.
Acţiunea de pe Podul Aquitaine a fost primul protest major al romilor şi nomazilor, după ce Guvernul francez a început să ia măsuri de evacuare a acestora.
Potrivit poliţiei, romii fuseseră evacuaţi dintr-o tabără din oraşul Anglet, în sudul ţării, şi au fost împiedicaţi să îşi construiască o nouă tabără pe un teren de lângă Bordeaux.
O parte din populaţia romă este formată din imigranţi, în principal din România şi Bulgaria. Ei au dreptul să intre în Franţa fără viză, dar trebuie să aibă permise de muncă sau de rezidenţă pentru a se putea stabili pe termen lung, potrivit BBC.
Ministrul francez de Interne a anunţat că se va întâlni săptămâna viitoare cu un secretar de stat român, pentru a cere poliţiei române să ofere sprijin în cadrul operaţiunilor de evacuare a romilor desfăşurate în Franţa.

Vezi si

Un nou sondaj Eurobarometru reflectă opinia și așteptările cetățenilor UE înainte de alegerile europene

Cel mai recent Eurobarometru standard publicat joi pe site-ul Comisiei Europene arată că europenii doresc …