Monday , March 4 2024

Un pasager povesteşte cum avionul Tupolev s-a rupt în două cu patru rânduri în faţa lui

Un pasager al avionului a cărui aterizare de urgenţă, sâmbătă, pe aeroportul Domodedovo din Moscova a provocat moartea a două persoane şi rănirea altor câtorva zeci a povestit pentru AFP că avionul s-a rupt în două cu patru rânduri în faţa lui şi că echipamentele de securitate păreau perimate.

“Mă întorceam la Mahacikala (capitala Daghestanului) după ce venisem la Moscova cu serviciul, totul s-a petrecut normal, zburam de 30 de minute”, a povestit Gamzat Guitinomagomedov, un pasager al zborului 372 al liniilor aeriene din Daghestan.

Circa 30 de pasageri salvaţi se aflau în cursul serii într-o sală a aeroportului, mirosind puternic a kerosen şi aşteptând ca serviciile ruse să îi preia.

“Bineînţeles, este un avion nu prea nou, se vedea pe centurile de siguranţă că scria valabil până în 2003, dar nu era mai rău decât de obicei”, a declarat pasagerul.

“Deodată, s-a simţit că avionul avea probleme, se întâmplau lucruri bizare, se deplasa dintr-o parte în alta”, a declarat el.

“A făcut un viraj brusc şi a început să coboare”, a continuat el.

“Nimeni nu ne-a spus nimic, oamenii nu înţelegeau ce se întâmplă, dar nu erau panicaţi”, a continuat el.

“Când eram pe cale să aterizăm, ne-am gândit că vom fi salvaţi, dar aterizarea a fost brutală şi, după aceea, a fost un şoc puternic, ne-am lovit de ceva”, a povestit Guitinomagomedov.

“Eram aproape la mijloc, avionul s-a rupt în două, cu aproape patru sau cinci scaune în faţa mea. Şi totul s-a oprit”, a declarat el.

“Am văzut oamenii care erau acolo, aveau picioarele rupte, era sânge peste tot”, a declarat el.

“Era kerosen peste tot, din nefericire pompierii au ajuns imediat cu ajutoare şi au stropit cu lichid special”, a afirmat pasagerul.

“Cei care au putut s-au ridicat şi au început să iasă. Cei din spate, pe uşă. Noi, prin gaura creată în fuselaj”, a adăugat el.

Vezi si

Șeful spionajului militar ucrainean: Nu va exista nicio „înghețare” a războiului

Declarații foarte puternice au fost făcute de șeful GUR Kiril Budanov în ultimul său interviu, …