Monday , November 28 2022

Un nou atac în Franța. Un preot ortodox a fost împușcat la Lyon

Un nou atac șocant alertează Franța. Un preot ortodox de naţionalitate greacă a fost împușcat sâmbătă după-amiaza la Lyon. 

Evenimentele au avut loc pe strada Saint-Lazare, în al șaptelea arondisment al orașului, la nivelul Bisericii Ortodoxe Grecești, scrie BMFTV.

Un preot ortodox a fost împușcat în Lyon, scrie BBC. Surse ale poliției au declarat reporterilor că suspectul a fugit de la fața locului. Ministerul de Interne al Franței a scris pe Twitter că se întâmplă un incident grav, dar nu a oferit detalii despre ceea ce se întâmplă. Acesta a spus că forțele de securitate se aflau la fața locului în districtul șapte din Lyon și a îndemnat oamenii să evite zona.

Preotul a fost împușcat de două ori în jurul orei locale 16:00 în timp ce închidea biserica. Polițiștii francezi au declanșat o adevărată vânătoare pentru a-l prinde pe atacatorul care a fugit de la fața locului. Nu este încă clar dacă acest atac este catalogat drept un act terorist. Primarul orașului Lyon le cere locuitorilor să evite zona unde a avut loc atacul.

Incidentul a avut loc la câteva zile după ce trei persoane au fost ucise într-un atac cu cuțitul la o biserică din orașul Nisa din sudul Franței. Președintele francez Emmanuel Macron a spus că este un „atac terorist islamist”.

Președintele Emmanuel Macron a postat pe Twitter un mesaj în limba arabă: „Contrar multor lucruri pe care le-am auzit și am văzut pe social media în ultimele zile, țara noastră nu are nicio problemă cu vreo religie. Toate aceste religii sunt practicate liber pe pământul său. Nu există stigmatizare: Franța este angajată în pace și să trăiască împreună.”

Vezi si

VIDEO. Violențe la Bruxelles după victoria Marocului asupra Belgiei la Mondiale

Fanii marocani au făcut haos pe străzile din Bruxelles după victoria echipei lor contra Belgiei …