Wednesday , May 22 2024

Un mort găsit sub o mașină arsă, după accidentul uriaș din Ungaria. Sunt 39 de răniți. A fost vânt de puterea unui uragan de categoria 1

Trupul neînsufleţit al unei persoane a fost găsit sub resturile unei maşini care a ars sâmbătă în urma accidentului de pe autostrada M1 din Ungaria, a anunţat Poliţia. Autoritățile nu au oferit detalii despre identitatea victimei. În total, 39 de persoane au fost transportate la spitale, după acest accident.

Potrivit informaţiilor făcute publice de Poliţia din Ungaria, în timpul îndepărtării autovehiculelor avariate în accidentul de pe M1 a fost găsit trupul neînsufleţit al unei persoane. Trupul victimei a fost găsit sub rămăşiţele unei maşini care a ars complet. Sâmbătă seara, cercetările la locul accidentului erau încă în desfăşurare.

Potrivit presei ungare, 39 de persoane au fost transportate la spitale din Győr, Tatabánya, Székesfehérvár şi Budapesta.

Poliţia anunţa anterior că accidentul s-a produs în jurul orei 14:25 şi în total cinci camioane şi 37 de autoturisme s-au ciocnit pe tronsonul kilometrului 26 al autostrăzii M1, pe sensul de ieşire din Budapesta.

Potrivit datelor preliminare, în urma accidentului au ars 19 vehicule, iar în total 36 de persoane au fost rănite, dintre care o persoană a suferit leziuni care îi pun viaţa în pericol, iar 13 persoane au suferit răni grave.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţa că din primele informaţii obţinute în urma accidentului produs în Ungaria reieşea că au fost implicaţi şi trei cetăţeni români, dintre care unul a fost grav rănit.

Accidentul soldat cu un mort și 36 de răniți de pe M1, la ieșirea din Budapesta, în care au fost implicate 42 de mașini, a fost provocat de o furtună imensă de praf care a redus brusc vizibilitatea pe autostradă. Capitala Ungariei a înregistrat sâmbătă un record în ceea ce priveşte puterea vântului, care a atins la rafală, pe Dealul Janos, viteza de 117 km/h, a anunţat Serviciul Naţional de Meteorologie.

Pe scara Saffir-Simpson a uraganelor, la o viteză a vântului de 119 km/h se poate vorbi despre un uragan de categoria 1, prin urmare recordul de sâmbătă de la Budapesta a fost foarte aproape de această forţă.
O mare parte din Ungaria a fost vizată sâmbătă de o avertizare cod portocaliu de vânt. Din păcate, în ultima perioadă nu au căzut prea multe ploi în majoritatea regiunilor ţării, astfel că straturile superioare ale solului sunt uscate, mai ales în centrul şi nord-vestul ţării. Combinaţia dintre suprafaţa uscată a solului şi rafalele de vânt poate provoca cu uşurinţă furtuni de praf, arată serviciul meteorologic ungar.

Vezi si

Rusia a început exercițiile militare cu arme nucleare tactice la granița cu Ucraina

Armata rusă a anunțat marți că a început în apropiere de Ucraina exerciții militare privind …