Thursday , October 6 2022

Un milion de diabetici rămân fără permis de conducere

O nouă regulă europeană ar putea lăsa aproximativ un milion de bolnavi de diabet dependenţi de insulină fără permisul de conducere numai în Marea Britanie, scrie dailymail.com.

Medicii spun că noua lege se adresează celor care au adesea episoade de hipoglicemie sau stări de leşin din cauza unui nivel foarte scăzut al glucidelor din sânge.

Noua directivă UE nu le permite celor care au două episoade de hipoglicemie pe an, chiar şi în timp ce stau în pat, să deţină un permis de conducere.

Asociaţia Diabeticilor din Marea Britanie susţine că Agenţia de Eliberare Permise Auto (DVLA) aplică reguli mai stricte decât cele enunţate de Uniunea Europeană. Vechea definiţie caracteriza episoadele de hipoglicemie ca momente în care bolnavul are nevoie de o altă persoană pentru a-i administra cantitatea de carbohidraţi necesară. Însă agenţia britanică a extins referirea şi la episoadele din timpul somnului.

Purtătorul de cuvânt al DVLA a declarat: “Ne-am propus să găsim o variantă de echilibru, asigurându-ne că numai aceia care sunt siguri pentru vieţile noastre au dreptul să conducă autovehicule, fără a impune restricţii nefolositoare asupra independeţei oamenilor”.

Deşi regula se va aplica de la 1 octombrie, numeroşi britanici au depus deja plângeri împotriva instituţiei care i-a lăsat fără permise după zeci de ani de condus în siguranţă.

Vezi si

Ministrul german al Economiei reproșează Statelor Unite că vând gaz la prețuri „astronomice”

Ministrul german al Economiei, Robert Habeck (foto), a reproşat miercuri mai multor „ţări prietene”, în …