Monday , December 4 2023

Un autocar plin cu turiști a luat foc în Egipt. 10 morți și 14 răniți, francezi și belgieni

Zece persoane au murit, patru cetățeni francezi, un belgian și cinci egipteni, iar alți 14 oameni au fost răniți, după ce un autobuz plin de turiști a luat foc, în Egipt.

Biroul guvernatorului regional a declarat că accidentul a avut loc pe drumul dintre orașul Aswan și templele din Abu Simbel, un sit turistic popular. Autobuzul se îndrepta către Templul Esna de pe malul de vest al râului Nil, la aproximativ 55 km sud de orașul antic Luxor.

Patru persoane din Franța au murit în accident, precum și un belgian și cinci egipteni. Alte 14 persoane au fost rănite, opt turiști francezi și șase belgieni.

Ministerul Sănătăţii a anunţat că 30 de ambulanţe au fost trimise la faţa locului şi au dus victimele la spitale. Guvernatorul provinciei Aswan, Ashraf Attia, a declarat că răniții sunt într-o stare stabilă.

Președintele Abdel Fattah al Sisi a declarat pe Twitter că urmărește îndeaproape accidentul și a ordonat guvernului ”să acorde toate îngrijirile medicale victimelor”. Cauza accidentului nu este încă cunoscută, scrie Sky News.

 

Vezi si

Ucraina spune că centrala Zaporojie a fost în pericol de “accident nuclear” sâmbătă noaptea. AIEA confirmă

Ucraina a declarat că două linii electrice care conectează reţeaua sa de electricitate la centrala …