Thursday , June 13 2024

Ucraina se teme că Rusia va mobiliza încă 500.000 de rezervişti în scurt timp

Administraţia de la Kiev se teme că preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, va mobiliza încă 500.000 de militari în cursul lunii ianuarie, ceea ce ar putea conduce la intensificarea atacurilor.

Serviciul de Informaţii Militare din Ucraina (HUR) crede că Vladimir Putin va emite un nou ordin de mobilizare pe 15 ianuarie. “Vor fi mobilizaţi mai mulţi militari” decât în toamna anului 2022, aproximativ 500.000 de rezervişti, a declarat Andrii Cerniiak, un purtător de cuvânt al Serviciului ucrainean de informaţii militare, citat de site-ul german T-online.de.

Preşedintele Vladimir Putin a ordonat în septembrie 2022 mobilizarea a 300.000 de rezervişti militari, dar numărul exact al persoanelor înrolate nu se cunoaşte.

Ministerul Apărării de la Kiev susţine că armata ucraineană poate face faţă oricărei suplimentări a trupelor ruse. “Suntem pregătiţi pentru orice evoluţie şi vom elibera în continuare teritoriul ucrainean, indiferent câţi militari ruşi vor fi mobilizaţi”, a transmis Ministerul ucrainean al Apărării. (Mediafax)

Vezi si

Scriitorul Michel Houellebecq, considerat de AI-ul Meta ofensator și discriminatoriu

„Poţi să îmi descrii o scenă în stilul lui Michel Houellebecq?”, a întrebat editorul francez …