Tuesday , March 5 2024

Ucraina a primit sistemul modern de apărare antiaeriană IRIS-T din Germania

Ucraina a primit primul din cele patru sisteme germane de apărare antiaeriană IRIS-T promise, a informat marți revista Der Spiegel, după ce luni ministrul german al Apărării, Christine Lambrecht, susținea că modernul sistem promis din vară va ajunge în câteva zile, relatează HotNews. Predarea a avut loc marți în apropierea graniței polono-ucrainene.

Ministerul german al Apărării nu a putut confirma imediat informația atunci când a fost contactat de Reuters.

Guvernul federal și-ar ține astfel o promisiune pe care cancelarul Olaf Scholz (SPD) a făcut-o la începutul lunii iunie.

Potrivit caracteristicilor sale, sistemul de apărare antiaeriană poate proteja o zonă de mărimea Kievului. Arma este cel mai modern sistem de apărare antiaeriană din Germania, fiind dezvoltată de compania germană Diehl Defence. Rachetele antiaeriene pot lovi ținte la o înălțime de până la 20 de kilometri și la 40 de kilometri distanță. Raza lor de acțiune este astfel semnificativ mai mare decât, de exemplu, a rachetelor antiaeriene lansate de umăr, cum ar fi rachetele antiaeriene Stinger, furnizate de asemenea de Germania Ucrainei. Fiecare sistem costă 140 de milioane de euro, spunea diplomatul Andriy Melnyk, în luna iunie potrivit Bloomberg.

 

Vezi si

Rusia a înregistrat în februarie cea mai mare rată a pierderilor în rândul trupelor sale de la începutul războiului

Mai mulți soldați ruși au fost uciși și răniți zilnic în Ucraina în luna februarie …