Thursday , September 29 2022

Turnul Eiffel, evacuat de poliţie în urma unei alerte cu bombă

Turnul Eiffel era în curs de evacuare marţi seara, în urma unei alerte cu bombă, în timp ce serviciile de informaţii franceze au anunţat recent o “ameninţare iminentă cu un atentat”, a anunţat poliţia din Paris.
Compania care exploatează Turnul Eiffel “a primit un apel în jurul orei 18.40” (19.40 ora României), efectuat “de la o cabină telefonică, la mai puţin de două săptămâni de la o primă alertă cu bombă la Turnul Eiffel, la 14 septembrie.

Echipe specilizate au fost trimise imediat la locul incidentul şi se aflau încă acolo în jurul orei 19.40 (20.40 ora României), a adăugat ea.

Alerta cu bombă a fost ridicată cu puţin timp înainte de ora 20.00 (21.00 ora României), a anunţat Jean-Bernard Bros, primarul adjunct al Parisului care se ocupă de turism, contactat de site-ul 20minutes.fr.

“Este procedura clasică, se recurge la evacuare imediat ce sună cineva”, a declarat el.

Această alertă s-a produs în timp ce ministrul de Interne, Brice Hortefeux, afirmase săptămâna trecută că ameninţarea teroristă în Franţa este “reală”, serviciile de informaţii evocând “o ameninţare iminentă de comitere a unui atentat”.

“Nu sunt adeptul îngrijorării oamenilor, dar am primit indicaţii serioase din partea unor informaţii fiabile despre riscul unui atentat important”, a explicat directorul general al poliţiei, Frédéric Péchenard.

Al-Qaida din Maghrebul Islamique (AQMI) a revendicat răpirea, la 16 septembrie, a cinci francezi, a unui togolez şi a unui malgaş la Arlit, în nordul Nigerului, şi a lansat o avertizare împotriva Parisului.

La 14 septembrie, poliţia a evacuat deja Turnul Eiffel şi staţia de transport în comun Saint-Michel din Paris, apoi gara pariziană Saint-Lazare la 27 septembrie, în urma unor alerte cu bombă care s-au dovedit false.

Vezi si

Suedia a descoperit o a patra scurgere de gaz în largul Mării Baltice, din conductele Nord Stream

Garda de coastă suedeză a descoperit în cursul acestei săptămâni o a patra scurgere de …