Tuesday , December 6 2022

Turcia susține că a destructurat o rețea de spionaj a Mossadului. Unii agenți s-au aflat în România 

Autoritățile turce au arestat 15 presupuși colaboratori ai Serviciului israelian de informații Mossad care acționau pe teritoriul Turciei, iar unii dintre ei ar fi primit ordine în țări europene, inclusiv în Romania, afirmă surse citate de cotidianul turc Sabah și de presa israeliană.

Potrivit oficialilor de la Ankara, aproximativ 200 de agenți ai Serviciului Național de Informații (MIT) au supravegheat timp de un an rețeaua de colaboratori ai Mossad. Cei 15 suspecți acuzați de colaborare cu Mossad au fost arestați în cursul unei operațiuni desfășurate pe 7 octombrie, informează publicația turcă Daily Sabah, citată de Haaretz și Times of Israel.

Autoritățile turce susțin că agenții de spionaj, de etnie arabă, acționau în grupuri de către trei, în cinci zone de pe teritoriul Turciei, monitorizând studenți palestinieni și alți străini. Autoritățile turce consideră secretă operațiunea, astfel că informațiile au fost dezvăluite de oficiali de la Ankara sub protecția anonimatului.

Conform publicației Daily Sabah, citată de Times of Israel, unii dintre agenții arestați s-au deplasat în București, în Zagreb, capitala Croației, în orașul elvețian Zurich și în capitala Kenyei, Nairobi, pentru a primi ordine din partea unor agenți Mossad.

Vezi si

Revolte dure în Mongolia din cauza furtului unei cantități uriașe de cărbune. Informații au fost furnizate de China!

Mongolia clocotește de câteva zile din cauza protestelor care devin tot mai violente. Manifestanții care …