Tuesday , September 27 2022

Turcia, de acord să sprijine aderarea Finlandei și Suediei la NATO

Președintele finlandez Sauli Väinämö Niinistö a declarat marți că Turcia a fost de acord să sprijine aderarea comună a Finlandei și Suediei la NATO, în prima zi a summitului alianței din capitala spaniolă Madrid, transmite agenția Anadolu, citată de G4Media.

Niinistö a declarat că angajamentul a venit după ce cele trei țări au semnat un memorandum comun „pentru a-și extinde sprijinul deplin împotriva amenințărilor la adresa securității fiecăreia dintre ele”.

Reamintim că președintele finlandez Sauli Niinistö s-a întâlnit marți cu prim-ministrul suedez Magdalena Andersson și cu președintele turc Recep Tayyip Erdoğan. La reuniune a participat și secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. La finalul întrevederii, care a durat aproape patru ore, cei doi miniștri de Externe au semnat un „Memorandum de înțelegere” între cele două țări, care prevede că: „Turcia va sprijini invitația Finlandei și Suediei de a adera la NATO la summitul de la Madrid din această săptămână”, transmite G4Media.

Vezi si

Accidente sau sabotaj pe „Nord Stream”? Suedia a înregistrat explozii puternice în zonele scurgerii de gaz. Danezii au arătat un videoclip

În urma eșecului gazoductului rusesc Nord Stream-2, a devenit cunoscut abia pe 26 septembrie că …