Wednesday , April 17 2024

Trump, dupa ce a refuzat luni de zile masca: “Sa porti masca e un gest patriotic”

Președintele Donald Trump, cunoscut pentru reticența în a purta o mască sanitară anti-coronavirus dar și pentru încercările de a minimaliza importanța purtării măștii, a scris pe Twitter că „purtarea măștii este un gest patriotic”, alături de o fotografie cu el purtând mască, relatează CNN.

„Suntem uniți în eforturile noastre pentru înfrângerea virusului invizibil din China, iar mulți oameni spun că este un gest patriotic să porți o mască atunci când nu te poți distanța”, a scris președintele SUA pe Twitter, luni, la aproape trei luni de la prima recomandare a Centrului pentru Prevenția și Controlul Bolilor de a purta mască sanitară în public.

„Nimeni nu este mai patriot ca mine, președintele vostru preferat”, a adăugat Trump.Fotografia îl înfățișează pe Trump purtând o mască brodată cu însemnele prezidențiale în timpul vizitei sale la un centru medical militar la începutul acestei luni, prima și singura dată când președintele american a purtat o mască sanitară. El a refuzat timp de luni de zile să fie văzut cu mască.

Trump a acceptat să înceapă să poarte masca abia când i-au fost prezentate sondaje care arătau că publicul american este în dezacord cu felul în care administrația sa a răspuns crizei coronavirusului. Președintele american ar fi fost reticent, de asemenea, pentru că nu voia să pară că a cedat presiunilor media.

digi24.ro

Vezi si

Cel puțin 37.000 de dispăruți în Ucraina după declanșarea invaziei ruse

Ucraina a anunțat marți că a identificat aproape 37.000 de civili și militari dispăruți după …