Monday , July 22 2024

Trump amenință că va opri ajutorul pentru Ucraina înainte să ajungă la Casa Albă, dacă va câștiga alegerile

Fostul președinte republican al SUA, Donald Trump, care urmărește realegerea în această funcție, l-a descris pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski drept “cel mai bun agent de vânzări” din rândul politicienilor și a sugerat că, dacă în noiembrie câștigă alegerile, ar putea sista ajutorul american substanțial pe care președintele ucrainean l-a obținut din partea președintelui democrat al SUA, Joe Biden, relatează publicația Kiev Independent.


“Cred că Zelenski este probabil cel mai bun agent de vânzări care a trăit vreodată în rândul politicienilor. De fiecare dată când vine în țara noastră, el pleacă cu 60 de miliarde de dolari”, a remarcat Trump la un miting de campanie desfășurat pe 15 iunie în orașul Detroit.
“Acum, iată partea frumoasă! El abia a plecat în urmă cu patru zile cu 60 de miliarde de dolari, ajunge acasă și anunță că mai are nevoie de încă 60 de miliarde. Asta nu se mai termină niciodată”, a adăugat Trump, referindu-se de fapt la ajutorul militar și financiar de aproape 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina aprobat de Congresul SUA în aprilie după o lungă dispută între republicani și democrați.
Dar “voi rezolva asta ca președinte ales înainte să preiau Casa Albă”, a promis candidatul republican, care a mai afirmat în trecut că, dacă ajunge din nou președinte al SUA, ar putea sista ajutorul militar american pentru Ucraina și va impune rapid pacea între această țară și Rusia. El a susținut de asemenea că, dacă nu ar fi pierdut alegerile în 2020, războiul declanșat prin invazia rusă în Ucraina în februarie 2022 nu ar fi existat. (Agerpres)

Vezi si

Filialele Partidului Democrat din toate cele 50 de state o susţin pe Kamala Harris la preşedinţia SUA

Toţi cei 50 de preşedinţi ai Partidului Democrat o susţin pe vicepreşedinta Kamala Harris pentru …