Monday , July 22 2024

Trei mari publicații americane, New York Times, Washington Post și Wall Street Journal, îi cer lui Biden retragerea din cursa prezidențială

Trei mari trei publicații americane îi cer lui Joe Biden să se retragă din cursa prezidențială în urma prestației pe care a avut-o în dezbaterea televizată cu Trump. New York Times a solicitat acest lucru într-un text asumat de board-ul editorial, cu titlul „Pentru binele țării, președintele Biden ar trebui să iasă din cursă”. Ulterior, s-au alăturat echipele redacționale ale Wall Street Journal și Washington Post. 

Punctând faptul că Biden a fost un președinte „admirabil”, The New York Times spune că președintele SUA a „picat” propriul test. „Adevărul pe care domnul Biden trebuie să-l confrunte acum este că el a picat propriul test. În sondaje și interviuri, opinia publică cere un alt contracandidat pentru a-l confrunta pe domnul Trump. Iar consolarea pentru domnul Biden și susținătorii săi este că încă mai este timp să se alinieze în spatele unui alt candidat”, se arată într-un editorial publicat de cea mai importantă publicație americană, The New York Times.

Jurnaliștii de la Wall Street Journal pun în discuție chiar faptul că democrația din SUA ar fi în pericol dacă Biden va continua lupta pentru alegerile prezidențiale. “A fost cu adevărat dureros pentru Statele Unite. Performanța președintelui Biden în dezbaterea de joi seară a fost șocant de slabă și a arătat prea clar că acesta nu mai este adecvat pentru încă patru ani în funcție. Pentru binele țării, mai mult decât pentru cel al partidul lor, democrații trebuie să ia în considerare înlocuirea sa în cursa prezidențială”, este mesajul transmis de Wall Street Journal.

The Washington Post, care are peste 2,6 milioane de abonați în print și online, a publicat un articol asumat de boardul editorial care nu îi cere în mod explicit lui Joe Biden să se retragă din cursă, dar arată că performanța sa “ridică semne de întrebare legitime dacă acesta mai poate îndeplini pentru încă patru ani cea mai grea slujbă din lume”. „Domnul Biden nu părea a fi acolo. Pentru o dezbatere credibilă împotriva domnului Trump e nevoie de un adversar viguros. Domnul Biden nu numai că a trecut de câteva ori printr-un “moment de senior” (n.r – senil), dar el a eșuat în mod repetat să respingă minciunile aruncate de Trump cu forța unui furtun de pompieri”, au scris jurnaliștii de la The Washington Post.

 

Vezi si

Filialele Partidului Democrat din toate cele 50 de state o susţin pe Kamala Harris la preşedinţia SUA

Toţi cei 50 de preşedinţi ai Partidului Democrat o susţin pe vicepreşedinta Kamala Harris pentru …